Detingudes dues persones per maltractar i aïllar durant més de dos anys tres menors a Cullera

Els xiquets no estaven escolaritzats, patien maltractaments i vivien en condicions insalubres

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional / (Policia Nacional) Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Cullera (Ribera Baixa) un home i una dona de 51 i 57 anys, respectivament, com a presumptes autors dels delictes de maltractaments en l'àmbit familiar i abandonament de menors per maltractar i mantindre aïllats i tancats tres menors d'edat durant més de dos anys. A més, a l'home també li constaven en vigor cinc requisitòries judicials per delictes d'estafa, dues de les quals de detenció i ingrés a la presó, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

El març passat, agents pertanyents a la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Xirivella (Horta) tingueren coneixement en el transcurs d'unes perquisicions per a localitzar i detindre un home fugit de la justícia que diversos menors podrien estar patint episodis de maltractaments i abandó.

Els agents van centrar llavors la investigació en la localització per a la protecció dels menors. Els investigadors han esbrinat que els menors podrien ser els fills del pròfug i que, pel que sembla, estarien vivint a cura d'una coneguda, ja que la mare biològica es trobava complint condemna a la presó.

La investigació ha sigut difícil a causa dels diferents canvis de domicili dels investigats, que ocuparen diferents habitatges en localitats de la província de València, però els agents han pogut situar els sospitosos en un immoble de Cullera, on també estaven els menors. Els agents han corroborat que cap de les criatures estava escolaritzada des de feia almenys tres anys, i que podien estar vivint en una situació de "confinament i control absolut", per la qual cosa els agents sol·licitaren una autorització d'entrada i registre de l'immoble per a realitzar una "protecció efectiva" dels menors.

En el registre del domicili s'ha identificat també una jove de 18 anys i tres menors de quinze, onze i un any, respectivament, tots fills de l'home, a més d'acreditar-se "la situació de maltractament i desemparament" en la qual es trobaven. A més, tenien un "notori dèficit d'higiene" a causa de les "condicions d'inhabitabilitat i insalubritat" de l'habitatge.

Per tot açò, els agents han detingut l'home i la dona com a presumptes autors dels delictes de maltractaments en l'àmbit familiar i abandó de menors d'edat. A més, a l'home també li constava en vigor cinc requisitòries judicials per delictes d'estafa, dues de les quals per a la seua detenció i ingrés a la presó.

Els arrestats, d'origen espanyol i amb antecedents policials, han passat a disposició judicial i s'ha decretat l'ingrés a la presó de l'home. Als menors se'ls ha sol·licitat la tutela amb caràcter d'urgència per part de la Generalitat.

També et pot interessar

stats