Detingudes 28 persones, quatre a Castelló, dedicades al tràfic de menors marroquins a Espanya

Més d'un centenar de menors han sigut víctimes de les dues organitzacions desmantellades.

Després de ser captats al Marroc, creuaven la frontera de manera clandestina mitjançant diferents mètodes
Després de ser captats al Marroc, creuaven la frontera de manera clandestina mitjançant diferents mètodes

La Policia Nacional i l'EUROPOL han detingut en una operació conjunta 28 persones en una recerca duta a terme en diverses províncies espanyoles, entre les quals Castelló, que ha permés desarticular dues organitzacions dedicades al tràfic de menors marroquins.

Segons ha informat la Policia Nacional, els investigadors estimen que més d'un centenar de xiquets han sigut víctimes de la xarxa desmantellada. Després de ser captats al Marroc, creuaven la frontera de manera clandestina mitjançant diferents mètodes, principalment en pastera. Per aquests viatges s'arribaven a pagar uns 2.000 euros, o fins i tot 8.000 si les condicions climatològiques eren adverses.

Una vegada en les costes espanyoles, eren ocultats en boscos de la província de Cadis o en pisos de l'organització sense deixar-los continuar el seu periple fins que reberen el pagament dels 500 euros de les seues famílies d'origen al Marroc.

En la primera fase d'aquesta operació, on va quedar desarticulada una de les organitzacions, alguns dels detinguts d'origen marroquí treballaven com a personal laboral en diversos centres de menors d'Astúries. En total s'hi van produir 22 detencions, quatre a Castelló, una a Madrid, cinc a Oviedo, dos a Gijón, 1 a Algesires, 3 a Zamora, unes altres 3 a Barcelona, una a Lleida, un a Bilbao i una a Múrcia. 

Així mateix, les recerques dels agents van possibilitar, en una segona fase de l'operatiu, la desarticulació d'una altra organització interconnectada amb la primera i dedicada al segrest de menors quan arribaven a les costes del nostre país. En aquesta segona fase van detindre una altra persona a Barcelona, tres a Jeréz de  la Frontera i 2 a Bilbao.

També et pot interessar

stats