Detingudes 17 persones a Alacant, València i Palma en una operació contra una xarxa d'explotació sexual

L'entramat criminal captava dones d'origen rus i polonés, i les obligava a exercir la prostitució.

VÍDEO | Detingudes 17 persones a Alacant, València i Palma en una operació contra una xarxa d'explotació sexual

La Policia Nacional ha detingut 17 persones a les ciutats d'Alacant, València i Palma, en una operació coordinada amb l'Europol contra una xarxa transnacional dedicada a l'explotació sexual de dones d’origen rus i polonés.

L'organització desmantellada proporcionava a les víctimes certificats mèdics falsos perquè pugueren viatjar des dels seus països d’origen per a poder esquivar el tancament de fronteres per causa de la Covid-19.

L’entramat criminal ꟷassentat a les províncies d'Alacant i València, i amb ramificacions a Polònia, Alemanya, el Regne Unit, Ucraïna i Rússiaꟷ també obtenia grans guanys amb el tràfic de drogues i el frau mitjançant targetes de crèdit.

En l'operació han participat més de 100 agents que van fer huit escorcolls, cinc a la ciutat d'Alacant i tres a València, on es van confiscar 40 quilos de marihuana i més de 300 plantes, entre altres efectes relacionats amb la investigació.

La investigació va començar després de que una víctima denunciara l'organització a la Policia Nacional. Els agents, al llarg de la investigació, van comprovar que l’entramat criminal captava les dones als seus països amb falses promeses de treball a Espanya, Anglaterra i Alemanya, per a deprés obligar-les a exercir la prostitució.

També et pot interessar

stats