Detingudes 14 persones per robatoris en habitatges i granges d'Alacant, Múrcia i Albacete

S'han produït registres a Callosa de Segura, la Granja de Rocamora, Benferri, Daia Nova i Oriola, que han permés resoldre 59 robatoris a Elx

Una de les persones arrestades en l'operació
Una de les persones arrestades en l'operació / OPC

Efectius de la Guàrdia Civil de les comandàncies d'Alacant i Albacete i agents de la Policia Nacional d'Alacant han detingut 14 persones i n'han investigat dues més acusades de robatoris en domicilis i cases de camp de les províncies d'Alacant i Múrcia, així com en explotacions agropecuàries a la província d'Albacete.

Als detinguts se'ls atribueixen els delictes de robatori amb força en habitatges i explotacions agropecuàries, danys, robatori de vehicles, falsificació, amenaces amb arma de foc a més del de pertinença a organització criminal.

Les investigacions es van iniciar el mes d'agost passat arran d'observar un augment de les denúncies per robatoris i sostraccions a l'interior de domicilis, principalment en cases de camp de les províncies d'Alacant i Albacete.

Banda criminal assentada a Alacant

Els lladres estaven assentats a les comarques del sud i operaven també a Albacete i Múrcia. Els autors amagaven els efectes que robaven entre els camps de Callosa de Segura i la Granja de Rocamora

Després de les primeres detencions, s'ha fet huit escorcolls: tres a Callosa de Segura, dos a la Granja de Rocamora, un a Benferri, un a Daia Nova, i un altre a Oriola. Els agents han confiscat nombrosos efectes procedents dels robatoris, com ara telèfons, joies i dispositius electrònics.

Delictes aclarits

Fruit d'aquesta investigació conjunta s'han aclarit 59 delictes de robatori amb força a l'interior d'habitatges i de cases de camp situades principalment a Elx i les pedanies. A més, s'han resolt 27 delictes de robatoris en explotacions agropecuàries d'Albacete. També s'han recuperat 35 vehicles.

Els detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció d'Elx, que ha dirigit les actuacions, del jutjat d'instrucció d'Oriola, i del de Casas Ibáñez (Albacete). S'ha decretat l'ingrés a la presó per a quatre dels 14 detinguts.

També et pot interessar

stats