Detinguda una presumpta jihadista a Cullera en una operació contra el terrorisme

La Policia Nacional no descarta més detencions en una operació en marxa a la Ribera Baixa amb un important nombre d'agents.

VÍDEO : Imatges de l'operació policial facilitades pel veïnat de Cullera.

La Policia Nacional ha detingut una dona a Cullera (Ribera Baixa) per la seua presumpta pertinença a grups jihadistes. L'operació està en marxa des d'aquest dimecres de matí i ha desplegat de moment vora un centenar d'agents en diferents punts de la comarca. La Policia Nacional no descarta noves detencions.

La dona detinguda serà enviada en les pròximes hores a l'Audiència Nacional a Madrid, des d'on es dirigeix aquesta operació. En l'operació està participant la brigada científica i un equip de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP).

La detinguda és una dona espanyola reconvertida a l'islamisme jihadista, segons detalla Efe que cita fonts de la investigació. Les mateixes fonts descarten que hi haja una cèl·lula jihadista a Cullera i han precisat que es tracta d'una operació dirigida per la Unitat Central Operativa.

L'Ajuntament de Cullera ha assenyalat en un comunicat que desconeix "els detalls d'aquesta operació duta a terme per les autoritats judicials competents"; ha demanat calma a la ciutadania, i ha assegurat que en aquests moments "la normalitat és la tònica a tot el municipi".

El passat 28 d'octubre, la comissaria general d'Informació va practicar tres detencions a Guipúscoa, i va acusar dos persones de formar part d'una estructura a favor d'Estat Islàmic (Daesh) que reclutava joves per al seu adoctrinament tant físic com virtual gràcies a l"enorme capacitat" de difusió de continguts terroristes de la qual gaudien a través de xarxes socials, on sumaven més de 10.000 seguidors.

A mitjan octubre, una altra operació policial va portar a l'arrest de dos presumptes jihadistes a Melilla i Mogán (Las Palmas de Gran Canaria). En aquest cas se'ls acusava de formar part, alineats amb un corrent d'Al-Qaeda, d'una cèl·lula que reclutava dones per a "estendre la vertadera religió" després d'acceptar matrimonis polígams. L'objectiu era que la seua descendència es convertira en futurs mujahidins.

També et pot interessar

stats