Detinguda una parella de Godelleta per explotar set dones

La parella publicava anuncis en internet per a trobar dones en situació de vulnerabilitat.

Detinguda una parella de Godelleta per explotar set dones
Detinguda una parella de Godelleta per explotar set dones

La Guàrdia Civil han detingut una parella espanyola pels delictes de tràfic d'éssers humans, contra els drets dels treballadors i estafa continuada. Els agents van auxiliar en un primer moment tres de les seues víctimes i posteriorment van localitzar-ne quatre més, totes dones joves a les quals explotaven com a empleades domèstiques en la seua finca de Godelleta, segons ha informat l'institut armat.

Les investigacions les va començar a la fi del passat mes d'abril de 2020 la Guàrdia Civil de Xiva, quan els agents, juntament amb la Policia local de Godelleta, van ser requerits per a acudir a un habitatge situat en un dels nuclis disseminats del terme municipal de Godelleta. Els agents van trobar tres joves, que van sol·licitar que les ajudaren. Una organització sense anime de lucre es va fer càrrec de reubicar-les temporalment.

Les investigacions fetes en aquesta operació Fake-Job van permetre descobrir que els detinguts es dedicaven a publicar anuncis en un conegut lloc web, oferint ús de servei domèstic en règim intern. De totes les crides rebudes, sempre triaven el mateix perfil, dones joves, migrants, en situació irregular a Espanya i amb residència fora de la Comunitat Valenciana, per a fer-les mes vulnerables a l'explotació laboral, segons les mateixes fonts. Des de l'inici no es respectaven les condicions prèviament pactades. Les joves feien les tasques domèstiques durant mesos fins que finalment es veien obligades a abandonar l'habitatge sense haver percebut el seu salari i es quedaven en una situació de desprotecció.

A més, els autors es valien d'argúcies per a estafar les joves, les quals els entregaven part dels seus estalvis, que la parella els deia que les podien utilitzar en inversions beneficioses per a les víctimes però que eren fictícies, amb la qual cosa els causava un mal patrimonial no sols a elles, sinó a les seues famílies.

Gràcies a la investigació, es va obtindre la identificació de quatre víctimes anteriors, remuntant-se fins a l'any 2017. Així, en total s'ha identificat set víctimes d'aquestes persones. L'operació Fake-Job s'ha desenvolupat durant l'estat d'alarma imposat per la crisi sanitària per la Covid-19. Els detinguts han quedat a la disposició del jutjat número 3 de Requena (Plana d'Utiel-Requena).

També et pot interessar