Presó provisional per a la mare de Bigastre detinguda per la mort del seu fill de 20 mesos i lesions al germà bessó

Se li atribueixen un delicte d'homicidi o assassinat i lesions als menors

Detenció de la dona a Bigastre després de la mort d'un dels seus fills
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de juny 2022 - 17:46 Actualitzat: 15 de juny 2022 - 14:20

La dona detinguda a Bigastre (Baix Segura) després de la mort d'un dels seus fills, de vint mesos, i de lesionar el germà bessó haurà d'ingressar en presó. El jutge d'instrucció número 2 d'Oriola, que instrueix aquest cas, ha decretat la presó provisional i sense fiança per a ella, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Les mateixes fonts han concretat que se l'investiga per un delicte d'homicidi o assassinat i lesions.

Els fets que se li atribueixen van passar dissabte al municipi, quan el menor va morir després d'entrar en parada cardiorespiratòria en un centre hospitalari pròxim. La detenció de la dona es va produir després de les contradiccions entre la declaració de la mare del menut i els primers exàmens mèdics.

El menor tenia vint mesos

En un primer moment, la mare va assegurar que el seu fill s'havia pegat un colp accidentalment amb una taula, motiu pel qual presentava hematomes al cap. Però en ser traslladat a l'hospital, es va constatar que presentava diverses fractures.

L'altre fill de la dona, germà bessó de la víctima, també va ser traslladat al centre hospitalari. Les proves mèdiques practicades van determinar que presentava diversos colps.

La mare va ser ingressada en la planta de Psiquiatria de l'Hospital del Baix Segura per un intent de suïcidi. Després de rebre l'alta hospitalària, la van detindre.

L'alcaldessa de Bigastre, Teresa Belmonte, ha manifestat a À Punt NTC la seua sorpresa pels fets. Belmonte ha recordat que l'avís va arribar dissabte a la vesprada i que el SAMU sols va poder certificar la mort de la criatura. "En fer l'examen trobaren alguna cosa anòmala i avisaren la policia judicial, que es va personar al domicili i va fer preguntes a la mare", ha relatat. L'alcaldessa ha afegit que inicialment la mare, en estat de xoc i atesa pels serveis municipals, es va quedar a casa fins que aquest dilluns va saber que l'havien detinguda.

Belmonte també ha deixat clar que no havien detectat cap comportament anòmal i que els xiquets semblaven "feliços". La família està formada per tres menors i una mare sola, que rebia ajuda econòmica "per a la subsistència". "La veritat és que no s'havia detectat mai un comportament violent d'aquesta jove", ha remarcat.

També et pot interessar

stats