Detenen dos veïns de Torrevella per furtar 650 pernils ibèrics en un magatzem de Múrcia

Els individus carregaren la mercaderia sostreta, valorada en 230.000 euros, en tres camions propietat de l'empresa perjudicada

Diversos pernils ibèrics penjats (arxiu)
Diversos pernils ibèrics penjats (arxiu) / Shutterstock

La Guàrdia Civil ha detingut dos veïns de Torrevella, al Baix Segura, com a suposats autors del robatori de 650 pernils ibèrics, formatges i oli per valor de 230.000 euros. La mercaderia, sostreta a una distribuïdora de productes d'alimentació de Múrcia, va aparéixer en una nau industrial de Benejússer. L'actuació forma part d'un operatiu de la Benemèrita a la Regió de Múrcia anomenat Jarce i que continua obert, ha informat l'institut armat en un comunicat.

Les perquisicions començaren el primer cap de setmana de desembre després del furt comés al magatzem d'una empresa del sector agroalimentari de Santomera, que es trobava ple de productes a causa de la proximitat de les festes de Nadal. Segons es desprén de la investigació, en dues jornades consecutives i mitjançant butró, els ara arrestats accediren a la nau industrial i carregaren tots els pernils, junt amb la resta de mercaderies sostretes, en tres camions. Aquests vehicles, que van emprar-se per a traslladar el botí, eren també propietat de la companyia perjudicada.

La Guàrdia Civil va seguir la pista dels combois fins a esbrinar que havien circulat cap a la província limítrofa d'Alacant. Finalment, els trobaren a Crevillent, però estaven buits. Els agents indagaren més per a conéixer la cronologia dels robatoris i els moviments dels tres camions, i tot això els va conduir fins a un polígon industrial de Benejússer, on se sospitava que podien tindre amagada la mercaderia furtada.

L'escorcoll de la nau ha permés recuperar la pràctica totalitat dels articles i també una furgoneta, el propietari de la qual n'havia denunciat la desaparició a Múrcia. També s'han confiscat diverses plaques de matrícula falses.

Els detinguts tenen 31 i 32 anys. La Guàrdia Civil els atribueix la presumpta autoria dels delictes de robatori amb força, robatori d'ús de vehicle de motor, falsificació de document públic i pertinença a grup criminal. Tant ells com els efectes recuperats s'han posat a la disposició dels jutjats d'instrucció de Múrcia i d'Oriola.

També et pot interessar

stats