Detenen a València un lladre que va furtar 30.000 euros al propietari d'una discoteca de Sedaví

L'home havia comés diversos robatoris per poblacions de l'Horta i utilitzava vehicles amb matrícules doblegades

Imatges del lladre durant el robatori en una discoteca de Sedaví

La Guàrdia Civil de València ha detingut un lladre responsable de diversos furts en poblacions de l'Horta, entre d'altres 30.000 euros en efectiu d'una discoteca de Sedaví. Per a cometre'ls feia servir cotxes amb matrícules doblegades, segons ha informat l'institut armat aquest dimecres en una nota de premsa. A l'individu, de 33 anys, se l'acusa de delictes de robatori amb força en les coses, robatori de vehicle, furt de vehicle, falsificació de documents públics, desobediència, conducció temerària i delicte de conducció de vehicle sense haver obtingut l'autorització corresponent.

Les actuacions policials, que s'emmarquen en l'operació Springwells, començaren quan el propietari d'un conegut local d'oci nocturn de Sedaví va denunciar davant de la Guàrdia Civil que havien forçat l'establiment, ubicat en una nau del municipi, i sostret la caixa forta, que contenia 30.000 euros en efectiu. 

El cos ha fet públiques les imatges del robatori en qüestió. En el vídeo es veu com el lladre s'orienta en l'obscuritat de la nau amb l'ajuda de la llanterna del mòbil: vol trobar l'oficina de direcció. Obri la porta amb una palanca i furta la caixa forta, però, com que no pot obrir-la, decideix endur-se-la a casa. Per a això la trasllada a la terrassa del local i utilitza un carret de la compra per a carregar-la al cotxe que havia furtat amb anterioritat per a cometre l'assalt.

Poc temps després d'aquest delicte, una patrulla de la Policia Local del Puig de Santa Maria que feia una batuda rutinària es va trobar un home que intentava canviar la roda del seu cotxe perquè havia punxat. Quan l'equip s'hi va apropar per a auxiliar-lo, el conductor va pegar a fugir i va abandonar el cotxe, cosa que va alertar els agents. Tractaren de perseguir-lo, però ell va aconseguir escapolir-se entre els carrers del municipi. Més tard, els policies tornaren al cotxe i van trobar al maleter diverses eines que tot apuntava que s'havien emprat per a diversos robatoris: una pota de cabra, tornavisos, cisalla… 

Posteriorment, la Guàrdia Civil es va assabentar que aquella mateixa nit s'havia comés un furt en un polígon industrial d'aquest municipi de l'Horta Nord. El lladre s'havia emportat un soldador d'alta gamma, un ordinador portàtil, radials i bateries.

Les perquisicions policials van portar els agents al presumpte responsable, que va ser arrestat. La Guàrdia Civil també ha intervingut vehicles d'alta gamma valorats en més de 178.000 euros, que ja s'han retornat als legítims propietaris, i que s'utilitzaren per als robatoris amb les plaques de matrícules doblegades.

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Catarroja s'ha fet càrrec de les diligències i ha decretat l'ingrés en presó del detingut.

També et pot interessar

stats