Detenen a València l’encarregat de la descàrrega del ‘narcosubmarí’ de Pontevedra

L’home detingut també tenia encomanada la feina de donar suport logístic als tres tripulants del batiscaf.

Detenen a València l’encarregat de la descàrrega del ‘narcosubmarí’ de Pontevedra
Detenen a València l’encarregat de la descàrrega del ‘narcosubmarí’ de Pontevedra

La Guàrdia Civil ha detingut a València una sisena persona, un home originari de Galícia, per ser suposadament l’encarregat de la descàrrega dels més de 3.000 quilos de cocaïna ocults en el narcosubmarí interceptat el 24 de novembre a Pontevedra.

Es considera que, a més de ser presumptament l’encarregat de la descàrrega de la droga, també tenia encomanat donar suport logístic als tres tripulants del batiscaf. Una de les línies d’investigació obertes apunta al fet que la cocaïna anava a ser traslladada a un vaixell pesquer. Segons fonts de la investigació, la nau va ser fabricada en una drassana clandestina a la selva de Surinam o Guyana, a Sud-amèrica, amb l’únic objectiu de transportar la droga des de Colòmbia fins a Galícia.

El narcosubmarí, que fa més de 20 metres d’eslora i el primer d’aquest tipus localitzat a Europa, va ser afonat pels tripulants el passat 23 de novembre a la zona de Punta Couso, a Galícia. En les últimes hores les forces de seguretat han localitzat un nou fardell que conté uns 25 quilograms de cocaïna i que ha sigut trobat a l’interior del narcosubmarí mentre drenaven l’aigua i el combustible.

La troballa d’aquest nou fardell de cocaïna, que se suma als 152 que ja han sigut localitzats, amb un pes total d’uns 3.000 quilos de cocaïna, serà inclòs en les diligències que es traslladaran al jutjat d’instrucció número 1 de Cangas. Mentrestant, efectius de criminalística continuen la realització de labors dins del submarí amb l’objectiu de localitzar empremtes dactilars i altres proves.

També et pot interessar

stats