Detenen una dona que tenia 56 gossos i altres animals abandonats a casa

L'acusen de presumpte delicte de maltractament perquè els animals presentaven símptomes de desnutrició i insalubritat.

El lloc on estaven tancats els gossos presentava condicions d'abandonament i insalubritat.
El lloc on estaven tancats els gossos presentava condicions d'abandonament i insalubritat.

A Alacant han detingut una dona de 56 anys per un presumpte delicte de maltractament animal. La Unitat Canina de la Policia Local ha rescatat del pis on vivia 56 gossos, tres cacatues nimfa, dues tortugues de terra, un furó, un colom i un gat. Tots en un estat higiènic i sanitari lamentable i, fins i tot, amb restes d'excrements.

La investigació es va iniciar després de la denúncia d’un particular. Al principi es van trobar 25 gossos a l’interior de l'immoble, però amb una inspecció més profunda en algunes habitacions tancades, en van localitzar 31 més. Un estava a l'interior d'una rentadora en mal estat.

L'operatiu de rescat es va allargar més de quatre hores, fins que van poder localitzar tots els animals, que no tenien les vacunes obligatòries. Després els van traslladar a la protectora d’animals.

El lloc on estaven tancats els gossos, de les races pomerània, rater andalús, chihuahua, washington i westie, presentava condicions d'abandonament i insalubritat. A més, alguns dels animals tenien "símptomes evidents de desnutrició", ha explicat la policia.

L'edil de seguretat d'Alacant, José Ramón González, ha anunciat que l’Ajuntament “està estudiant prendre mesures jurídiques per a personar-se en aquest cas”.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Animal, Marisa Gayo, ha animat els veïns a denunciar aquest tipus de casos de maltractament animal, “per a evitar el patiment d'aquests gossos, que ha viscut tancats i en unes condicions pèssimes”.

També et pot interessar

stats