Detenen una dona als Països Baixos per finançar i preparar l'atemptat contra Vidal-Quadras

Es tracta del cinqué arrest en el marc de la investigació sobre l'atemptat ocorregut el 9 de novembre a Madrid

Alejo Vidal Quadras en una imatge d'arxiu
Aleix Vidal-Quadras en una imatge d'arxiu / Efe

La Policia neerlandesa ha detingut —gràcies a la investigació de la Policia— una dona acusada de finançar i preparar l'atemptat contra Aleix Vidal-Quadras, exdirigent del Partit Popular i cofundador de Vox. Els fets van ocórrer el passat 9 de novembre a Madrid.

Segons han informat fonts del Ministeri de l’Interior, la dona, de nacionalitat holandesa, ha sigut arrestada als Països Baixos en virtut d'una ordre europea de detenció i lliurament emesa per les autoritats espanyoles. Es tracta de la cinquena detenció en el marc de la investigació sobre l'atemptat, que duu a terme la Comissaria General d'Informació i instrueix el jutjat central d'instrucció 5 de l'Audiència Nacional.

Fins ara, l'últim arrestat era Greg Oliver Higuera Marcano, un veneçolà localitzat a la frontera colombiana suposadament implicat en la compra de la motocicleta que es va usar en l'atemptat. Els tres primers arrestos es van produir el 21 de novembre a Espanya: una parella a Lanjarón (Granada) i un jove en Fuengirola (Màlaga).

L'home detingut en la localitat granadina va ingressar a la presó provisional, mentre que la dona —d'origen britànic— i el jove —també relacionat amb la motocicleta— van quedar en llibertat.

Mentrestant, es continua buscant al presumpte autor material, Mehrez Ayari, de 37 anys, un ciutadà francés d'origen tunisià amb múltiples antecedents a França, el seu país de residència, i sobre el qual ja pesa una ordre de detenció internacional emesa pel jutjat de l'Audiència Nacional.

Vidal-Quadras, de 78 anys, va rebre un tir en la cara al voltant de les 13:30 hores el passat 9 de novembre molt prop del seu domicili, al carrer de Núñez de Balboa de Madrid.

També et pot interessar

stats