Detenen una conductora que triplicava la taxa d'alcohol permesa per la mort d'un motorista a Alcoi

A la dona, de 41 anys, se li imputen delictes d'homicidi per imprudència greu i lesions que podrien comportar una pena de fins a quatre anys de presó

Així quedaren els dos vehicles després de la col·lisió a la CV-794, a Alcoi
Així quedaren els dos vehicles després de la col·lisió a la CV-794, a Alcoi / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a la conductora del vehicle implicat en l'accident que va costar la vida a un motorista i a més va causar lesions a l'acompanyant el passat 14 d'octubre al terme municipal d'Alcoi. Segons han informat en un comunicat aquest divendres la dona, de 41 anys, triplicava les taxes d'alcohol permeses i ara el jutjat de guàrdia i instrucció d'Alcoi té una causa oberta d'homicidi imprudent greu contra ella.

L'avís del sinistre, ocorregut en el punt quilomètric 16.400 de la carretera CV-794, es va fer vora les 16:45 hores a través del telèfon d'emergències 112. Immediatament, la Benemèrita hi va traslladar al lloc un equip d'atestats del subsector de trànsit d'Alacant. Allà hi havia un turisme que presumptament havia envaït el sentit contrari i havia impactat frontalment amb una motocicleta, en què viatjaven un home i una passatgera. La conductora del vehicle anava acompanyada dels dos fills menors d'edat.

Els agents especialitzats en la investigació d'accidents de trànsit, van concloure que el cotxe va envair el carril contrari quan de front venia la motocicleta, cosa que va provocar un xoc frontal. Davant de la gravetat de l'accident, la moto va tombar parcialment un senyal de trànsit i els dos ocupants eixiren llançats diversos metres del lloc. Després de sotmetre la conductora a les proves per a detectar el consum d'alcohol i drogues, comprovaren que triplicava la taxa màxima d'alcohol permesa en aire espirat.

Els serveis sanitaris traslladaren els passatgers de la motocicleta a l'Hospital d'Alcoi, on quedaren ingressats. Als ocupants del turisme també se'ls va assistir per lesions de caràcter més lleu.

Dos dies més tard, el 16 d'octubre, es va saber que el conductor de la motocicleta havia mort a causa de les lesions patides en l'accident. La conductora del vehicle s'enfronta ara a un homicidi per imprudència greu, pel qual podrien condemnar-la a una pena de presó d'un a quatre anys i la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors d'un a sis anys. Se li imputen dos delictes de lesions i un altre contra la seguretat viària per conduir amb una taxa superior d'alcohol a la legalment permesa.

El dia 16 d'octubre, durant el seguiment de les lesions de les víctimes que fa normalment la Guàrdia Civil en aquesta classe de fets, es va tindre coneixement que el conductor de la motocicleta havia mort a causa de les lesions patides en l'accident. Això va motivar que la conductora ara s'enfronte a un homicidi per imprudència greu. Per això li poden correspondre la pena de presó d'un a quatre anys i la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors d'un a sis anys.

La Guàrdia Civil d'Alacant continua amb la investigació oberta amb la finalitat d'ampliar les proves que puguen aclarir el motiu pel qual la dona va envair el carril contrari de la via. A més, estan a l'espera del resultat del laboratori pel que fa a la prova de drogues que li practicaren.

També et pot interessar

stats