Detenen una banda d'atracadors de bancs que actuava a Alacant

Els cinc membres del grup criminal intimidaven amb armes de foc i també operaven a la costa de Catalunya, Múrcia i Màlaga.

Policia Nacional en un cotxe patrulla
Policia Nacional en un cotxe patrulla / Arxiu Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut cinc integrants d'un grup criminal itinerant especialitzat en atracaments a entitats bancàries, que utilitzaven armes de foc per a intimidar i actuaven en diverses comunitats.

El modus operandi dels arrestats era canviar de domicili i de ciutat constantment. La gran mobilitat geogràfica els ha permés actuar per la costa catalana, Alacant, Múrcia i Màlaga, segons ha informat la Policia Nacional.

La investigació ha permés esclarir dos atracaments que es van cometre en els mesos de setembre i octubre en entitats bancàries d'Alacant i Múrcia. A més, la policia ha efectuat tres registres a Barcelona, Oriola (Alacant) i Marbella (Màlaga), registres en què s'han intervingut roba i altres elements que feien servir per a cometre els atracaments, així com 49.000 euros.

Mobilitat per tot el país i alt nivell de vida

La investigació es va iniciar el mes d'octubre passat, quan es va informar els agents que s'havia comés un atracament en una entitat bancària de Múrcia. En aquest robatori els autors van immobilitzar amb brides els empleats i clients que es trobaven a l'interior i van sostraure 344.335 euros.

Després de les primeres investigacions, les autoritats van advertir que aquest fet guardava relació amb un altre que havia tingut lloc un mes abans, també en una sucursal bancària d'Alacant, en la qual dos individus van usar pistoles per a intimidar.

Finalment, els agents van tindre indicis suficients per a vincular els dos robatoris i van poder determinar que els autors pertanyien a un grup criminal d'origen italià, concretament de Nàpols, especialitzat en robatoris amb violència de sucursals bancàries.

En les gestions policials es va constatar l'alt nivell de vida que portaven els membres del grup criminal, amb nombrosos viatges, lloguers de vehicles i assiduïtat a restaurants i hotels de diverses ciutats espanyoles.

Dos dels autors materials dels atracaments han ingressat en presó per ordre judicial; mentrestant, continuen les gestions per a localitzar un sisé integrant del grup criminal, pendent de detenció.

També et pot interessar

stats