Detenen una banda d'atracadors per allunatge que actuava en magatzems del Baix Segura i Elx

Furtaren fins a setze cotxes per a cometre els robatoris amb la intenció de vendre'ls després al Marroc

Un dels cotxes furtats per la banda de lladres
Un dels cotxes furtats per la banda de lladres / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones acusades de robar almenys setze vehicles, usar-los per a cometre diversos delictes en municipis del Baix Segura, Elx i Múrcia i fins i tot vendre'n alguns posteriorment al Marroc amb documentació falsa. En un comunicat difós aquest dimecres, l'institut armat ha explicat que onze dels turismes s'han pogut tornar als propietaris i que als arrestats se'ls imputen delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència, robatori amb força, sostracció de vehicle de motor, falsificació de documents i encobriment.

La investigació policial, que ha acabat amb el capitost de la banda a la presó i els altres dos membres en llibertat a l'espera de judici, va iniciar-se el passat octubre sota el nom d'operació Herramor. Va ser aleshores quan la Benemèrita va verificar l'existència d'un grup organitzat dedicat a furtar vehicles al Baix Segura i a la Regió de Múrcia per a gastar-los posteriorment en altres fets delictius. Operaven principalment en les localitats de Daia Vella, Sant Fulgenci, el Pilar de la Foradada i Elx, així com en altres murcianes com Torre Pacheco, El Raal, San Javier o Los Alcázares.

Els agents esbrinaren que els delinqüents es traslladaven a la localitat triada i allí sostreien el vehicle en què havien posat l'ull. Després l'aparcaven en un pàrquing públic d'un altre municipi pròxim, per a tornar a per ell dies després i usar-lo en robatoris comesos en llocs prèviament seleccionats amb el conegut mètode de l'encastament o allunatge. Les perquisicions revelaren que la banda va furtar en diversos magatzems dedicats a negocis de construcció i cases particulars, on aprofitaven per a sostraure els vehicles que s'hi trobaren. Els presumptes autors anaven augmentant la violència en les accions i van arribar a fer ús d'armes de foc o armes blanques.

En una primera fase d'explotació, la Guàrdia Civil va escorcollar un taller clandestí a Elx on detingueren dos homes i recuperaren objectes valorats en 12.000 euros, 2.000 euros en efectiu i documentació diversa dels vehicles parcialment cremada. També es van intervindre quatre turismes. El jutjat d'Elx va decretar la llibertat amb mesures cautelars dels dos arrestats, mentre continuaven les investigacions.

Dies més tard, el 7 de març, finalitzava l'operatiu a Alquerías (Múrcia), amb la detenció del capitost de la banda a sa casa. Els agents li requisaren diverses eines, roba usada en els delictes, 790 euros en efectiu i dos vehicles. El jutjat de primera instància i instrucció número 8 de Múrcia va decretar l'ingrés en presó de l'individu, sobre el qual constaven nombrosos antecedents policials.

També et pot interessar

stats