Detenen una banda de carteristes que robava als voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Policia Local de València ha agafat 'in fraganti' aquest grup de set dones de Bòsnia i Croàcia quan intentaven furtar una cartera en un autobús ple de turistes aprofitant l'afluència de Setmana Santa

Turistes en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Turistes a la Ciutat de les Arts i les Ciències / X: @policialocalvlc

Agents de la Policia Local de València han detingut un grup de carteristes format per set dones procedents de Bòsnia i Croàcia que van ser pillades in fraganti en un operatiu de prevenció de robatoris i furts a la zona de l'Oceanogràfic i la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La banda actuava amb el mateix modus operandi cada vegada que triaven les seues víctimes i usaven diferents complements —ulleres de sol, mocadors, paraigües o barrets— per a anar canviant d'aparença.

A més, les set dones tenien un llenguatge de senyals i gestos per a avisar si hi havia presència de vigilants o de gent que poguera entorpir el robatori.

Aprofitant la gran afluència de turistes per Setmana Santa i l'arribada d'un autobús ple de visitants, van localitzar una nova víctima a qui, mentre unes li entorpien el pas, les altres li robaven la cartera.

Després es van dispersar i van tornar al mateix lloc on s'havien reunit anteriorment per a agafar els diners i desfer-se de la cartera.

Una vegada comés el robatori, els agents van procedir a la detenció de les dones així com a la devolució de les pertinences a la dona d'origen xinés a qui havien robat la cartera.

Van robar 800 euros a una turista xinesa

La víctima va afirmar que no se n'havia adonat, però es va assabentar que li faltaven 800 euros en efectiu que portava en la cartera.

Les dues encarregades de desfer-se de la cartera van ser detingudes mentre fugien, ja que en veure que hi havia presència policial van eixir corrents tirant la cartera que posteriorment van retornar a la seua propietària. Totes les detingudes ha passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats