Detenen un sacerdot de Valladolid per enviar un vídeo sexual a una menor

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, l’ha apartat temporalment de les seues funcions.

Detenen un sacerdot de Valladolid per enviar un vídeo sexual a una menor
Detenen un sacerdot de Valladolid per enviar un vídeo sexual a una menor

La Policia Nacional ha detingut un sacerdot de Valladolid per enviar un vídeo sexual a una menor a través de les xarxes socials. Per aquest motiu, l'arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, ha decidit apartar-lo temporalment de les seues funcions.

La Delegació del Govern a Castella i Lleó ha confirmat que el sacerdot va ser detingut aquest diumenge i va passar a disposició judicial després de prestar declaració pels fets, que ha investigat la Fiscalia de Menors. El jutjat d'instrucció núm. 1 de Valladolid ha ordenat la posada en llibertat amb càrrecs per a l'home, que queda ara investigat per un delicte contra la llibertat sexual de la menor, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

El sacerdot ja va ser investigat per uns fets similars fa deu anys, quan era rector de la localitat de Zaratán, també a Valladolid, i va contactar amb una altra menor.

L'arquebisbe de Valladolid ha condemnat el que denomina com a "presumpte comportament deshonest" contra aquesta menor d'edat. A més, ha iniciat un procés d'investigació canònica, que estarà "supeditat al resultat de les actuacions de les autoritats civils".

Davant aquests fets, l'Arxidiòcesi de Valladolid ha expressat que "condemna fermament qualsevol tipus de comportament que atempte contra la integritat física i moral dels menors i de les persones vulnerables".

També et pot interessar

stats