Detenen un pedagog per agredir sexualment dos xiquetes amb trastorns del desenvolupament

El sospitós havia tingut contacte amb almenys onze menors d'entre tres i sis anys en un centre de la província de València

Agent pertanyent a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM)
Agent pertanyent a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut en un municipi de la província de València un home de 58 anys com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a dos xiquetes amb trastorn del desenvolupament. Pel que sembla, hauria fet servir la condició com a pedagog terapeuta en un centre educatiu.

Les investigacions van començar després que els agents pertanyents a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM, per les sigles en castellà) tingueren coneixement que dos menors podrien haver sigut agredides sexualment per un membre docent del centre educatiu al qual acudien.

L'home aparentment tenia la plaça en propietat en una altra localitat. En els últims anys, però, havia sol·licitat comissions de servei anuals, que no comporten cap mena de compensació econòmica, a col·legis on hi hauria menors amb necessitats especials i trastorns del desenvolupament, que tindrien dificultats per a verbalitzar el que els estaria ocorrent. 

Els agents van constatar que el sospitós havia tingut contacte amb almenys onze menors amb edats compreses entre els tres i els sis anys, els quals pel que sembla havien mostrat un retrocés en l'evolució, i alguns d'ells havien desenvolupat fins i tot comportaments sexuals que abans no tenien, així com pànic a tindre cap classe de contacte amb el docent.

El detingut es quedava molts dies de manera voluntària en les hores d'extraescolars, i mantenia un comportament inadequat cap als menors, en el qual propiciava la proximitat física amb ells, i fins i tot els feia massatges. La tasca com a professor terapeuta era la d'adequar i adaptar el contingut de les classes perquè els alumnes amb dificultats en el desenvolupament les entengueren.

Una vegada recaptada tota la informació, van detindre l'home com a presumpte autor d'un delicte d'agressió sexual a menors. L'arrestat, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial. S'ha decretat una orde d'allunyament respecte del centre educatiu, així com la retirada del passaport espanyol.

També et pot interessar

stats