Detenen un matrimoni a València per cultivar 400 plantes de marihuana en tres domicilis

Els agents van localitzar les plantacions després d’identificar diverses zones del barri de Natzaret amb un percentatge de consum elèctric molt elevat

Detingut un home a Almàssera amb 4 quilos de marihuana
Imatge d'arxiu d'una planta de marihuana / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut a un matrimoni, de 22 i 23 anys, per cultivar plantacions de marihuana en tres domicilis situats al barri de Natzaret de València, en els quals s'han trobat prop de 400 plantes, més de 6.000 euros i munició real. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació del fluid elèctric, segons han informat fonts de la Policia Nacional.

La detenció del matrimoni s'ha produït després d'una investigació que va començar quan els agents van tindre coneixement que en una zona específica del barri podria estar cultivant-se marihuana.

Els investigadors van localitzar diverses zones on hi havia un percentatge de consum elèctric superior a l'habitual. En una d'elles fins i tot es va produir una avaria en un transformador, que va provocar un incendi, a causa de l'excés de càrrega al qual estava sotmés.

Aquest fet va alertar als agents, perquè aquesta defraudació del fluid elèctric va en moltes ocasions lligada a la instal·lació de plantacions de marihuana, on s'empren transformadors, aparells d'aire condicionat, ventiladors, llums i altres sistemes per al cultiu d'aquesta substància estupefaent.

Finalment, després d'una sèrie de perquisicions, els policies van localitzar tres domicilis —dos d'ells propietat del matrimoni i el tercer, ocupat pel mateix— on podrien existir plantacions d’interior de marihuana.

Els agents van registrar els habitatges, on van localitzar i van intervindre un total de 393 plantes de marihuana, 6.010 euros en efectiu, dèsset cartutxos de munició real, un rellotge d'alta gamma i 4,38 grams d'haixix. També hi van trobar gran quantitat de dispositius de climatització, il·luminació i ventilació, així com potenciadors del creixement de les plantes. Els arrestats, ell amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats