Detenen un jove per participar en els incidents del 9 d'Octubre de 2017

A l'arrestat, ja en llibertat, se li atribueixen delictes contra els drets fonamentals i per desordes públics.

Vehicle de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu
Vehicle de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu

La Policia Nacional ha detingut un jove a qui atribueix participació en els incidents de la manifestació del 9 d´Octubre de 2017 a València després d'una recerca que ha durat vora tres anys. Amb la detenció puja a vint la xifra total d'arrestats pels aldarulls que ocorregueren durant la tradicional manifestació que convoquen en aquesta data entitats d'esquerra i nacionalistes. La policia hagué d'escoltar la marxa, que, a més, va alterar el recorregut, davant els atacs verbals i fins i tot físics de desenes de persones, moltes vinculades a grups d'extrema dreta.

Segons un comunicat de la Policia Nacional, l'últim detingut és un jove de 23 anys, presumpte autor de delictes contra els drets fonamentals amb motivació discriminatòria per raons ideològiques i de desordes públics. No compta amb antecedents policials i, després de declarar, va quedar en llibertat, tot i que haurà de comparéixer davant l'autoritat judicial si se li requereix.

La investigació es va iniciar a conseqüència de les agressions i desordes públics ocorreguts en la manifestació. Els agents aconseguiren esbrinar la identitat d'un altre jove que hauria participat en els incidents, per la qual cosa, després de ser localitzat, es va presentar en dependències policials, on va ser detingut.

A més de les vint persones que s'ha detingut durant les perquisicions, hi ha altres sis identificades, de les quals ja es va donar compte al jutjat corresponent, així com a la Fiscalia de Delictes d'Odi.

També et pot interessar

stats