Detenen un jove que des d'Elda i Albacete estafava en comptes bancaris de tot Espanya

Suplantava les identitats de les víctimes per a demanar crèdits bancaris o extraure diners dels comptes sense que s'adonaren 

Imatge d'una persona teclejant en un ordinador portàtil
Imatge d'una persona teclejant en un ordinador portàtil / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut un jove informàtic de 26 anys com a presumpte responsable de diversos delictes d'estafa, falsificació documental i usurpació d'estat civil. Operava des de la localitat valenciana d'Elda (Vinalopó Mitjà) i Albacete, on s'ha practicat l'arrest. Hi ha desenes de persones afectades per tot el país. Suposadament, suplantava les identitats de les víctimes per a demanar crèdits bancaris o extraure diners dels comptes corrents sense que ells se'n adonaren. 

La investigació per a descobrir-lo va començar fa més d'un any, després de rebre's en la Comissaria de la Policia Nacional d'Albacete diverses denúncies per suplantació d'identitat, segons ha informat el cos aquest dimarts en una nota de premsa. 

Durant el període en què va estar actiu, l'estafador va aconseguir furtar grans quantitats de diners. Algunes de les víctimes indicaren a les autoritats que les seues entitats financeres els reclamaven importants sumes per crèdits que figuraven al seu nom però que ells no havien sol·licitat. A altres persones afectades els havia realitzat càrrecs directament en els seus comptes, o bé indicaven que s'havien vist immersos en processos judicials perquè, pel que sembla, s'havien utilitzat comptes bancaris al seu nom per a cometre enganyifes.

Les estafes, ha advertit la policia, han ocasionat que alguns dels perjudicats hagen sigut citats com a investigats en procediments judicials, que se'ls haja inclòs en llistats de morosos, i provocat importants pèrdues econòmiques, així com danys emocionals, a conseqüència de les incessants molèsties patides, fins i tot malalties psicològiques en algun cas.

El detingut, que ja tenia antecedents per delictes semblants, actuava de forma educada i molt professional. Tenia coneixements avançats en informàtica i això li va facilitar que diferents empreses, com ara assessories, el contractaren. Ell aprofitava per a accedir a les bases de dades dels clients per a estafar-los.

La policia el va detindre la setmana passada, quan es van realitzar també dos registres domiciliaris a Albacete i Elda. Durant aquests escorcolls es van intervindre nombrosos efectes informàtics que encara estan pendents d'estudi i anàlisi.

També et pot interessar

stats