Detenen un home a Picassent per explotació laboral i per exercir de fals metge

El detingut obligava els treballadors del camp sense formació a assistir-lo com a professional sanitari.

VÍDEO | Detenen un home a Picassent per explotació laboral i per exercir de fals metge

La Guàrdia Civil ha detingut a Picassent un home de 52 anys per exercir, suposadament, de fals metge, per explotar laboralment persones per a treballar en el camp, i per a obligar-les a viure en un estat greu d'insalubritat.

L'home exercia de metge especialitzat en el tractament de diferents malalties i rebia pacients, majoritàriament provinents d'Anglaterra, que arribaven a pagar entre 10.000 i 20.000 lliures (11.170 a 22.340 euros) pels tractaments que rebien.

Durant la investigació, la Guàrdia Civil va esbrinar que el detingut no estava col·legiat en el Col·legi Oficial de Metges de València, ni tampoc en cap col·legi oficial de metges d'Espanya. Tampoc apareixia en el Registre Autonòmic de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris de la Comunitat Valenciana el xalet que el detingut tenia llogat i havia habilitat com a clínica.

Tot ha eixit a la llum gràcies a la denúncia d'una de les persones a les quals havia explotat laboralment. Sembla que, a més d'obligar-los a treballar al camp en jornades de més d'onze i dotze hores per 750 euros, els obligava a exercir d'auxiliars d'infermeria sense tindre cap tipus de formació i a assistir-lo en el seu treball com a metge. A més, havien de pagar 200 euros en concepte de lloguer per l'allotjament en un lloc en el qual convivien amb insectes i rosegadors, les habitacions no tenien finestres i estaven exposats a les inclemències de l’oratge, i videovigilats.

Durant els registres es va intervenir, entre altres materials, diversa documentació mèdica relacionada amb el detingut, centenars de productes i substàncies farmacològiques (entre els quals hi havia suplements dietètics i nutricionals no autoritzats a Espanya), i grans quantitats de material, instrumental i aparells mèdics.

Així mateix, es van trobar 50 lingots de plata d'un quilogram cadascun, amb un valor aproximat de mercat de 33.100 euros, 89 lingots d'or de cent grams cadascun, amb un valor aproximat de mercat de 418.923 euros, 5.085 euros en metàl·lic i diverses joies.

També et pot interessar

stats