Detenen un home per l'assassinat de la seua parella de 29 anys a Barcelona

S'ha convocat un minut de silenci dilluns a les 12:00 hores en la plaça Sant Jaume per a condemnar el feminicidi

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Una dona de 29 anys ha sigut assassinada aquesta matinada a Barcelona presumptament per la seua parella, un home de 34 que ha sigut detingut pels Mossos d'Esquadra al domicili que compartien els dos, segons ha informat la policia catalana.

El succés ha tingut lloc al voltant de la 1:30 de la matinada quan, per causes que ara s'investiguen, l'home hauria matat la dona amb una arma blanca.

Els tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques s'han desplaçat a la casa, però no han pogut fer res per reanimar la dona i han certificat la defunció. En l'habitatge es trobava la parella de la víctima, que ha sigut arrestat per la policia “arran de les primeres gestions en el lloc dels fets”.

La víctima és la novena dona assassinada enguany a Catalunya, després que divendres, una altra jove de vint-i-set anys morira també a mans de la seua exparella. A Espanya, des de principi d'any són 31 les dones assassinades per violència masclista a Espanya, 1.215 des del 2003, any en què van començar a recopilar-se dades.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha publicat un tuit en què ha expressat la “profunda tristesa” amb què ha rebut la notícia d'aquest feminicidi, ha expressat el seu condol a la família i amics de la víctima i ha subratllat que “aquesta és una tragèdia que ens afecta tots i no podem permetre que continue succeint”.

Minut de silenci a la plaça Sant Jaume

Posteriorment, l'Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci el dilluns a les 12:00 hores a la plaça Sant Jaume per a condemnar el feminicidi.

El consistori ha activat el protocol establit amb institucions i entitats per a treballar coordinadament i condemnar públicament els fets per a conscienciar la ciutadania, informa en un comunicat.

També et pot interessar

stats