Detenen un home per estafar més de 19.000 euros amb una empresa fictícia de logística en les xarxes

Oferia serveis falsos per a enviar pertinences a l'estranger fins que dues víctimes de l'engany el denunciaren a la Guàrdia Civil

Dos agents de la Guàrdia Civil, en la nau industrial que el presumpte estafador usava de magatzem a l'Horta Nord
Dos agents de la Guàrdia Civil, en la nau industrial que el presumpte estafador usava de magatzem a l'Horta Nord / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut un home de 33 anys per simular tindre una empresa de logística de renom i estafar més de 19.000 euros a dos ciutadans amb serveis falsos. El negoci fictici assegurava dedicar-se a l'enviament i recepció de mercaderies i es publicitava a través de les xarxes socials.

Els dos enganyats van denunciar el cas davant de la Guàrdia Civil al maig després d'haver contractat els serveis fraudulents per a enviar pertinences a l'estranger i descobrir que eren víctimes d'una estafa. Aleshores la Benemèrita va posar en marxa l'operació Contain, per a agafar al presumpte lladre.

Segons explica l'institut armat en un comunicat, la primera víctima era una persona estrangera resident a Espanya que va tractar d'enviar al país d'origen un carregament d'objectes valorats en 6.000 euros. A més, va pagar al suposat empresari 1.200 euros més pels ports. La segona era també una persona estrangera resident a Espanya que enviava un carregament valorat en 12.000 euros.

En les fotografies de les publicacions de les xarxes socials, l'ara detingut aparentava ser part d'un grup empresarial inexistent, on se'l veia treballant en una oficina, revisant comandes, exhibint una flota de camions o fins i tot contenidors carregant-se en vaixells, per a simular ser una empresa de logística important.

Els agents aconseguiren localitzar una nau industrial situada a l'Horta Nord on el presumpte lladre emmagatzemava els objectes que venia a poc a poc i dins trobaren una gran quantitat de prestatgeries industrials amb palets que contenien caixes retolades amb noms de terceres persones. A més, durant l'escorcoll pogueren identificar part dels dos carregaments dels denunciants i intervindre quatre palets amb pertinences d'ells valorats en 12.000 euros.

Finalment, efectius de Sagunt ha arrestat un home de 33 anys per un delicte d'estafa. Les diligències s'han lliurat en el jutjat de primera instància i instrucció número 19 de València i en el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Massamagrell.

La Guàrdia Civil recorda que, abans de confiar en una empresa, especialment si es tracta de transaccions econòmiques o enviaments d'objectes de valor, cal realitzar una verificació exhaustiva de l'existència i reputació, i no confiar únicament en les publicacions en xarxes socials.

També et pot interessar

stats