Detenen un home per colpejar una anciana de 87 anys a Callosa de Segura i furtar-li 6.000 euros

La Guàrdia Civil va seguir fins a Múrcia el presumpte lladre, que usava huit identitats i documentació falsificada

Moment de la detenció del presumpte lladre
Moment de la detenció del presumpte lladre / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Múrcia un home de 38 anys per presumptament agredir una dona de 87 anys que anava amb caminador per a robar-li diners. Els fets passaren a les acaballes de juliol a Callosa de Segura (Baix Segura), quan el lladre va seguir-la pel carrer després que l'anciana eixira d'una entitat bancària ubicada en el centre urbà del municipi, segons ha informat l'institut armat. En un moment determinat, mentre ella es dirigia cap a casa, va espentar-la contra la paret i li va arrabassar la bossa de mà amb els 6.000 euros dins.

Abans del furt va haver-hi un forcejament entre els dos quan la víctima es va adonar de les intencions de l'assaltant, qui inicialment havia intentat distraure-la. La dona va acabar estesa a terra, amb diverses ferides, mentre que el suposat lladre va fugir amb els 6.000 euros. A conseqüència de la caiguda, la víctima va haver de ser assistida a l'hospital per una contusió frontal dreta i cervicàlgia posttraumàtica.

L'anciana va relatar als agents de la Guàrdia Civil que el sospitós la va seguir a pas lent i per a dissimular va comprar una barra de pa que portava davall del braç. Després de les perquisicions, els investigadors van confirmar que aquest home havia arribat a Callosa en un vehicle que van tornar a veure una setmana després mentre vigilaven la zona.

Finalment, després d'un seguiment sigil·lós durant diversos quilòmetres, la Guàrdia Civil va interceptar el lladre a Múrcia i el va detindre. Usava fins a huit identitats i documentació falsificada, i es feia passar per ciutadà de diversos països sud-americans.

Ha quedat arrestat com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i intimidació, falsedat documental i usurpació d'estat civil. Els jutjats de guàrdia de Múrcia han decretat l'ingrés a la presó.

També et pot interessar

stats