Detenen un presumpte pederasta a Benidorm per hackejar càmeres domèstiques

La Policia Nacional assegura que havia obtingut més de 1.000 gravacions de menors nus de diferents països del món, dos dels quals han sigut identificats a Espanya

Agent de la Policia Nacional
Agent de la Policia Nacional / À Punt NTC

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm (Marina Baixa) un presumpte pederasta que havia aconseguit accedir a les càmeres de vigilància domèstica de més de 70 famílies de diferents països i obtindre més de 1.000 gravacions de menors nus, dos d'ells identificats a Espanya. A més, va assetjar sexualment, almenys, onze víctimes que van accedir a videoxats, a les quals va gravar nues i, a vegades, les va amenaçar. Era molt actiu en les xarxes ocultes d'Internet i havia organitzat un sistema de venda de pornografia infantil a canvi de bitcoins o d'imatges d'abusos gravats pels seus clients.

Les investigacions van començar quan els agents de la Task Force Argos, el departament de la policia de l'estat de Queensland (Austràlia) especialitzat en la persecució d'aquesta mena de delictes, van trobar imatges sexuals del que sospitaven que era un xiquet de l'àrea del Pacífic, encara que l'anàlisi suggeria que havien sigut modificades i pujades des d'Espanya. La Policia Nacional va iniciar aleshores un procés d'estreta col·laboració amb els agents australians per a tractar d'identificar i detindre el responsable.

El rastreig de l'usuari que havia pujat aquests continguts va mostrar que utilitzava noms diferents en una varietat de fòrums ocults de pedòfils. El treball d'anàlisi i intel·ligència per a recompondre els moviments de l'autor i l'estudi dels seus comentaris en el web fosc –part del web profund, allotjat en xarxes xifrades, superposades a Internet, que utilitzen l'anonimat per a l'intercanvi d'informació– van permetre identificar-lo. Es tractava d'un individu que ja havia sigut detingut quan era menor d'edat per fets de la mateixa naturalesa.

També et pot interessar

stats