Detenen un home atrinxerat a casa després de matar a tirs un veí en un poble de Valladolid

L'agressor, que ha ferit de gravetat en el cap un agent de la Guàrdia Civil, s'ha rendit i ha acabat entregant-se

Operatiu de la Guàrdia Civil desplegat davant la casa del presumpte assassí
Operatiu de la Guàrdia Civil desplegat davant l'edifici on residia el presumpte assassí / Nacho Gallego (Efe)

Un home ha matat a tirs divendres a la matinada un veí del municipi val·lisoletà de Santovenia de Pisuerga i s'ha entregat a la Guàrdia Civil després de passar tretze hores atrinxerat amb un familiar —el gendre— en la vivenda en què els dos residien. L'agressor ha arribat a disparar al cap a un agent de l'institut armat que formava part de l'operatiu desplegat entorn del domicili i que tractava de negociar amb ell, han informat a EFE fonts de la investigació. L'han traslladat en estat molt greu a l'Hospital Clínic de Valladolid. 

El succés s'ha conegut vora la una i vint de la matinada d'aquest divendres. La Guàrdia Civil ha sol·licitat assistència mèdica a l'112 per a un home de 45 anys que estava inconscient i presentava ferides per arma de foc en un carrer de Santovenia de Pisuerga a deu quilòmetres de Valladolid. Finalment, ha mort a conseqüència de les ferides. 

Tot apunta que el presumpte homicida viu en el pis de baix del bloc on va disparar a la víctima, que vivia en el tercer pis. Després del tiroteig, s'ha refugiat a casa amb la parella de la filla com a hoste. Fonts de la investigació apunten a una baralla entre veïns per motius que encara s'investiguen.

Testimonis en el lloc dels fets han explicat a EFE que han vist com l'atacant esperava la víctima en el portal i, quan ha arribat, li ha disparat. En sentir-ho, el fill de la víctima, que en aquell moment estava a casa, ha baixat a l'entrada i s'ha trobat el pare greument ferit. L'assassí, segons els testimonis, l'ha apuntat i ha intentat disparar-li, però l'arma s'ha encasquetat. Ha fugit i s'ha refugiat a casa en la planta baixa de l'edifici, on s'ha tancat durant tretze hores.

El crim ha commocionat el veïnat de Santovenia, que fa mesos tenia la sensació que una tragèdia així podia passar en qualsevol moment. Asseguren que el presumpte assassí, conegut amb el sobrenom de Chiqui, era conflictiu i ja havia protagonitzat altercats en altres ocasions al municipi.

També et pot interessar

stats