Dos homes detinguts per assassinar les parelles a Pozuelo de Alarcón i Sabadell

Si es confirma que es tracta d'assassinats masclistes, sumarien 27 víctimes mortals reconegudes per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere des que va començar l'any

El telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere és el 016 i no deixa rastre en la factura
El telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere és el 016 i no deixa rastre en la factura / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut la nit d'aquest dimecres un home a Pozuelo de Alarcón (Madrid) com a presumpte autor de l'assassinat de la dona, de 76 anys. Segons han informat fonts del cas, que s'investiga ja com un nou crim masclista, suposadament va colpejar-la amb un objecte al cap després d'una discussió i tenia la roba plena de sang. 

Els fets passaren vora les dotze i mitja de la nit, quan un veí va donar l'avís al 112 perquè va trobar al carrer una dona inconscient i amb signes de violència. Els sanitaris del Summa 112 només van poder confirmar la defunció de la dona, que estava estesa al carrer davant de la residència on vivia la parella. Emergències de la Comunitat de Madrid han informat que presentava un fort colp al cap amb molta sang.

Les primeres perquisicions apunten que la parella va barallar-se dins de l'habitatge i, en un moment determinat, la dona va fugir al carrer. El marit, no obstant això, la va agafar i li va colpejar el cap amb un pitxer. La Policia Nacional l'ha detingut com a presumpte responsable de l'homicidi.

Si es confirma que es tracta d'un assassinat masclista, aquesta dona se sumaria a les 26 víctimes mortals reconegudes per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere des que va començar l'any, 1.104 des de 2003.

Un detingut a Sabadell

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han detingut un home com a presumpte autor de l'assassinat de la seua parella aquest dimecres a la nit a Sabadell (Barcelona).

Segons ha informat aquest dijous la Policia de la Generalitat, l'home, de 60 anys i de nacionalitat espanyola, es va presentar cap a les 23:30 hores d'ahir a la comissaria de Sabadell i va confessar que havia matat la seua dona.

Agents dels Mossos es van desplaçar al domicili, juntament amb un metge forense, que va certificar la mort de la dona, el cadàver de la qual presentava signes de violència.

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord s'han fet càrrec de la investigació per a aclarir les circumstàncies del crim.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600 000 016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR, 900 20 20 10.

També et pot interessar

stats