Detenen un home a Alacant per extorsionar víctimes perquè feren donatius per a la causa palestina, que després s’apropiava

L’arrestat, un palestí de 49 anys, hauria fet servir amenaces per a rebre quantitats entre 2.000 i 15.000 euros

Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home de 49 anys i d'origen palestí que presumptament extorsionava les víctimes exigint-los que feren donatius d'entre 2.000 a 15.000 euros per a la causa palestina que després s'apropiava.

La Policia Nacional va rebre l'avís del propietari d'una carnisseria halal, destinada a la venda de productes a ciutadans musulmans. L'home va presentar una denúncia en què relatava que un individu havia estat freqüentant el seu establiment demanant grans sumes de diners, en teoria per a ajudar la població palestina.

Després de diversos intents per a aconseguir el que volia, el presumpte assetjador hauria començat a amenaçar l'empresari d'arruïnar la reputació del seu negoci amb correus difamatoris als seus caps i proveïdors implicant-lo en delictes que no havia comés.

Com que la víctima no va atendre les seues exigències i tampoc no responia a les provocacions, l'extorsionador finalment va enviar un correu electrònic a l'empresa en què treballava l'afectat intentant menyscabar la seua imatge personal i professional.

Aquesta no seria l'única víctima de l'extorsionador, ja que el regent d'una altra carnisseria halal va denunciar també fets similars en la comissaria. En aquest cas, fins i tot, l'arrestat va intentar que un altre individu introduïra droga en la carnisseria per a perjudicar-lo. Afortunadament, aquesta persona era amic de l'empresari i no sols no va atendre el requeriment del detingut, sinó que el va informar.

Aquesta presumpta nova víctima assegura que l'individu a vegades se situa a l'eixida de les mesquites i amb el mateix pretext demana als assistents al res diners per a ajudar el poble palestí, la qual cosa obtenia en diverses ocasions, ja que es tracta d'una "persona eloqüent".

Com en el cas anterior, les amenaces es tornaven cada vegada més insistents, imperatives i agressives, i la víctima temia per la seua integritat i la dels seus familiars i negocis.

"Menjars benèfics" i denúncies falses

El Grup I de Crim Organitzat de la Udyco de la Comissaria Provincial d'Alacant va començar a indagar i va descobrir que aquest home va arribar a organitzar "menjars benèfics" amb els quals assegurava que volia recaptar diners per al poble palestí.

Les perquisicions policials van revelar també que hi havia més víctimes de l'extorsionador, i van obtindre "clars indicis" que provaven els fets que denunciaven totes les víctimes.

L'assetjador va denunciar una de les persones afectades i després la va coaccionar posteriorment perquè li pagara si volia que retirara la denúncia, sempre amb un llenguatge agressiu.

El grup investigador va dur a terme les gestions necessàries per a localitzar aquest individu i va comprovar que conduïa un vehicle sense permís en vigor ni tràmits per a l'expedició d'aquest, per la qual cosa una vegada localitzat va ser detingut i acusat dels delictes d'extorsió, amenaces greus i delicte contra la seguretat del trànsit.

El detingut ha sigut posat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la mateixa localitat.

També et pot interessar

stats