Detenen un home acusat de robar 14 figures falleres de temàtica egípcia

Les peces, que tenen un valor d'uns 50.000 euros, estaven en una alqueria de Borriana, propietat del presumpte lladre.

Quatre de les figures sostretes a un local de Nules
Quatre de les figures sostretes a un local de Nules / Ministeri de l'Interior

La Guàrdia Civil ha detingut un home acusat d'haver furtat 14 figures falleres de temàtica egípcia de fa 15 anys que havien desaparegut d'un local públic de Nules entre els mesos d'abril i maig de 2019.

Les escultures, d'uns quatre metres d'alçària i valorades en 50.000 euros, van ser vistes per última vegada el passat 5 de maig de 2020 en una alqueria de Borriana, a la Plana Baixa, propietat de l'acusat.

Després de realitzar diverses gestions, els agents contactaren amb l'artista faller, que va confirmar a través de fotografies que es corresponien amb les figures que ell havia fabricat. A més, eren peces úniques perquè els motles es destruïren després de la fabricació.

El detingut va dir, en un primer moment, que les figures pertanyien al seu difunt pare i després va manifestar desconéixer com havien arribat a la seua propietat, tot i que, per la grandària d'aquestes, es requereix un vehicle pesat per al trasllat. Finalment, l'acusat ha passat a disposició del jutjat de Nules i les figures les han entregades al legítim propietari.

També et pot interessar

stats