Detenen un home de 82 anys acusat de matar la dona a Oriola

El cas s'investiga com a possible crim masclista i la víctima, de 76 anys, té lesions compatibles amb arma blanca

Dispositiu policial a Oriola
Dispositiu policial a Oriola / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut un home aquest divendres acusat d'assassinar la dona a Oriola. Segons han confirmat des de l'institut armat, han tingut coneixement a les 7:40 hores d'un possible delicte de violència de gènere en una vivenda d'Oriola Costa amb desenllaç mortal.

L'arrestat té 82 anys i és de nacionalitat noruega. La víctima, britànica, en té 76 i presenta lesions compatibles amb una agressió amb arma blanca. No consten antecedents per violència de gènere anteriors entre els dos i tampoc ella estava registrada en el sistema VioGén.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat en declaracions als mitjans de comunicació des d'Ibi que el presumpte assassí estava en el domicili en el moment en què la Guàrdia Civil ha accedit a la vivenda. I ha lamentat el "repunt de feminicidis" que s'està produint a Espanya en els últims mesos.

Un veí del barri ha explicat en declaracions a Efe que la víctima era vídua i que el marit havia mort feia uns huit anys. Segons ha aclarit, feia vora dos que vivia amb l'individu detingut com a presumpte autor del crim i no eren casats.

En cas que es confirme com un nou crim masclista, seria la quarta dona assassinada a mans de la parella a la Comunitat Valenciana enguany, la que fa 45 en tot Espanya i la 1.229 des que començaren els registres el 2003. Estem davant d'un dels estius més tràgics en violència masclista de les últimes dues dècades, amb una vintena de víctimes mortals.

També et pot interessar

stats