Detenen un home acusat d'estafar més de 43.000 euros a una anciana

L'acusat va fer creure a la dona que localitzaria les restes dels seus pares, assassinats durant la Guerra Civil.

Detenen un home acusat d\'estafar més de 43.000 euros a una anciana
Detenen un home acusat d'estafar més de 43.000 euros a una anciana

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm (Alacant) un home acusat d'estafar més de 43.000 euros a una dona d'avançada edat a què va enganyar fent-la creure que anava a localitzar les restes dels seus pares, que havien sigut assassinats durant la Guerra Civil quan ella era una xiqueta.

Segons ha informat la policia en un comunicat, l'estafador va contactar amb la víctima i es va oferir per a accelerar la cerca de les restes mortals dels seus pares. Per a poder efectuar tal gestió va anar sol·licitant a la dona diferents quantitats amb les quals sufragar les seues suposades indagacions.

D'aquesta forma, durant mesos va anar alimentant l'esperança de la víctima amb dades falses perquè li anara proporcionant cada vegada majors quantitats d'efectiu.

El 'modus operandi' era molt elaborat i va arribar a fer creure a la víctima que havia localitzat unes restes que podien coincidir amb els dels seus ascendents, encara que necessitava més diners per a poder efectuar unes proves d'ADN a Londres, una invenció del presumpte estafador.

Sempre comunicava a la víctima que havia de guardar secret per a no entorpir la suposada cerca i van ser els coneguts de la dona els que li van fer veure la necessitat de contactar amb la Policia Nacional.

El detingut està acusat d'un delicte d'estafa i va ser posat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Benidorm.

La Policia Nacional ha recordat que per a sol·licitar qualsevol document o restes fòssils de la Guerra Civil, la ciutadania ha d'acudir als centres o oficines establits per a tal fi, com el Centre Documental de la Memòria Històrica o l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, per a evitar "ser estafats i caure en mans de persones sense escrúpols".

També et pot interessar

stats