Detenen un excarter a Biar per apropiar-se de més de 20.000 cartes

L'home va amagar la correspondència dels anys 2012 i 2013 a sa casa i l'han descobert per una reforma d'un nou inquilí del domicili

Correspondència trobada en el domicili del detingut
Correspondència trobada al domicili del detingut / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Biar un extreballador de Correus que havia acumulat a sa casa més de 20.000 cartes que havien d'haver-se entregat als seus destinataris i que, no obstant això, es va guardar des de l'any 2012 fins a l'actualitat.

L'home, que havia treballat com a auxiliar de repartiment amb contracte temporal durant els anys 2012 i 2013, no fou renovat perquè l'empresa pública trobà irregularitats en les seues funcions.

La Guàrdia Civil durant el mes de maig va tindre coneixement per mitjà de la Cap del Sector de distribució d'una zona de la localitat d'Alacant, que un constructor que estava reformant un habitatge adquirit recentment a la localitat de Biar, havia descobert una gran quantitat de cartes tancades. Entre aquesta documentació destacaven correspondències oficials, cartes de particulars i documents de recollides en consigna.

Els agents, després de tindre coneixement dels fets, es van traslladar al domicili citat i hi van poder acreditar que hi havia més de 20.000 cartes que s'havien d'haver repartit durant els anys 2012 i 2013. Els remitents eren veïns d'una zona d'Alacant.

Després d'un estudi exhaustiu de la correspondència i d'una consulta en bases de dades d'informació relativa a l'immoble, la Guàrdia Civil va centrar totes les sospites en un l'extreballador de Correus que durant els anys 2012 i 2013 havia residit en aquell domicili.

Tota la documentació postal trobada pels agents ha sigut aprehesa i depositada de manera temporal en dependències de Correus i ha quedat a la disposició de l'autoritat judicial competent.

A l'home, de 62 anys, se li imputa un delicte d'infidelitat en la custòdia de documents. Les diligències han sigut entregades al Jutjat de Guàrdia i Instrucció de Villena, que ha decretat mesures cautelars per al detingut.

També et pot interessar

stats