Detenen un empresari a Cocentaina per explotar els treballadors amb jornades de 50 hores setmanals per 150 euros

Els treballadors no tenien ni contracte i ni assegurança.

Imatge d'arxiu de la Comissaria d'Alcoi
Imatge d'arxiu de la Comissaria d'Alcoi / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut un empresari de 38 anys per presumptament explotar treballadors en una nau de reciclatge de roba en la localitat de Cocentaina, amb jornades setmanals de més de 50 hores per un sou de 150 euros a la setmana, sense cap mena de cobertura social i en pèssimes condicions.

L’operació s'emmarca en la lluita contra l'explotació laboral i la utilització de ciutadans estrangers en situació irregular com a mà d'obra barata aprofitant la situació de necessitat.

La investigació es va posar en marxa després de tindre coneixement de l'explotació dels treballadors. Així, es van realitzar inspeccions en diverses naus dedicades al reciclatge de roba usada, situades a Cocentaina que pertanyien a la mateixa empresa. Allí es van identificar tretze empleats, cinc d'ells treballant en una nau tancada a la qual finalment es va poder accedir. Tres estaven en situació irregular a Espanya, per la qual cosa se'ls va identificar com a víctimes d'explotació laboral.

Alguns feia dos anys que treballaven sota la promesa de regularitzar la situació i ser contractats, encara que arribat el moment els van exigir 8.000 euros. A més, Inspecció de Treball va comprovar que diversos dels identificats, malgrat estar en situació legal, no tenien contracte i ni assegurança.

Davant aquesta situació, la unitat adscrita de Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va estendre una acta d'infracció per a proposar una sanció a l'empresa sobre la base de les deficiències.

Analitzada la informació i les declaracions en comissaria, l'empresari ha sigut arrestat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

També et pot interessar