Detenen tres directius de l’abocador de Zaldibar on van morir dos treballadors

Dos jutjats investiguen la causa: un la desaparició i un altre els delictes contra els treballadors i el medi ambient.

Abocador de Zaldíbar on van quedar soterrats dos dels treballadors
Abocador de Zaldíbar on van quedar soterrats dos dels treballadors / Irekia

L’Ertzaintza ha detingut aquest dimarts tres directius de l’empresa Abocar Recycling 2002, propietària de l’abocador de Zaldibar (Biscaia), on en febrer hi va haver una solsida de residus i van quedar soterrats dos treballadors, que encara no han sigut localitzats. Els detinguts són el propietari de l’abocador, l’administradora única de l’empresa Abocar Recycling 2002 i el director tècnic de l’abocador.

La causa d’aquesta solsida s’instrueix en dos jutjats del País Basc, un porta la desaparició dels dos empleats soterrats i un altre les denúncies pels suposats delictes contra els drets dels treballadors i el medi ambient.

L’Ertzaintza va remetre al principi de juny un informe a un d’aquests jutjats en el qual informava l’instructor que apreciava “indicis de criminalitat” en la gestió de l’abocador. En un altre informe, enviat a la Fiscalia del País Basc pel Departament de Medi Ambient, també s’aportava el reconeixement de l’empresa que, dies abans de produir-se el col·lapse de l’abocador, sabia que hi havia algunes escletxes al recinte, sense que es detingueren els treballs de descàrrega de residus.

Tant l’Ertzaintza com la Departament de Medi Ambient apreciaven en els seus informes la possible comissió de dos delictes, un contra els recursos naturals i el medi ambient, per posar-se en “risc greu” l’entorn natural i “la salut de les persones”, i un segon contra els drets dels treballadors.

També et pot interessar

stats