En llibertat la dona detinguda a Sant Antoni de Benaixeve per defraudar 84 milions d'euros a Polònia

L'advocat de l'acusada nega la pertinença de la clienta a cap organització criminal i emfatitza que els fets encara s'estan investigant

q polonia euroordre

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres a Sant Antoni de Benaixeve (el Camp de Túria) una dona de trenta-un anys a qui li constava una orde europea de detenció i lliurament instada per Polònia per delictes de pertinença a organització criminal, de blanqueig de capitals i d'estafa, l'import defraudat de la qual ascendeix a 84 milions d'euros.

L'arrestada s'havia amagat a l'interior d'un habitatge que no abandonava des de feia mesos per a tractar d'evitar que arrestaren. La investigació es va iniciar el mes de març, quan els agents van tindre coneixement de la presència d'una dona d'origen polonés a la província de València que tenia vigent una euroordre de detenció i lliurament.

Els investigadors, en comprovar que la dona no abandonava l'habitatge, van establir una sèrie de vigilàncies policials que van començar al març. Durant el dispositiu, els agents van comprovar que la dona va adoptar diverses mesures de seguretat per a fugir ràpidament.

Atesos els fets, els agents van sol·licitar un manament d'entrada al Jutjat d'Instrucció de Paterna que va culminar de matinada amb la detenció de la sospitosa. El Grup de Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Policia de València ha dut a terme el dispositiu d'assalt i l'ha executat el Grup d'Operacions Especials.

Les autoritats judicials poloneses investiguen la dona per, presumptament, participar en un entramat criminal amb altres persones per a defraudar la hisenda pública del seu país a través de l'aportació de dades falses en diverses declaracions d'impostos.

La detinguda, que havia sigut posada a disposició judicial per tal de lliurar-la posteriorment a les autoritats poloneses, ja està en llibertat. À Punt NTC ha pogut parlar amb l'advocat, que assegura que la quantitat de diners presumptament estafats és incorrecta i que la seua clienta no pertany a cap organització criminal. A més, el lletrat remarca que encara s'investiga la suposada participació de la dona en els delictes dels quals se l'acusa.

Ara, l'Audiència Nacional serà l'encarregada d'aclarir els fets i decidir si extradeix la dona a Polònia. L'advocat també nega que la clienta s'haja amagat des que va rebre l'euroordre al març. La defensa, que és un amic personal de la investigada, afirma que tot i que les autoritats tenien l'adreça del lletrat, no anaren a buscar-la allà.

L'acusada d'estafar milions d'euros s'ha mostrat angoixada pel fet que l'operació policial s'haja fet pública i ha narrat a À Punt NTC que té por que li puga perjudicar tant a ella com a la família.

També et pot interessar

stats