Detenen a la Safor quatre homes que robaven per encàrrec vehicles d'alta gamma per tot Espanya

Col·locaven un dispositiu GPS en els cotxes triats per tal de conéixer les rutines dels propietaris

Material confiscat en l'operació
Material confiscat en l'operació / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut Bellreguard, Daimús i Gandia quatre homes d'entre 30 i 68 anys dedicats a robar vehicles d'alta gamma per encàrrec per tot Espanya i per als quals el jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó.

Segons informa aquest dimarts la Guàrdia Civil, gràcies a aquesta operació s'ha desarticulat per complet aquest grup criminal i s'han aclarit dotze delictes, a més de recuperar-se tres vehicles, per un valor d'1.150.000 euros aproximadament, i evitar el robatori d'altres quatre.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, robatori de vehicles d'alta gamma, falsedat documental, contra la propietat industrial, descobriment i revelació de secrets i tràfic de drogues.

Els suposats autors dels fets rebien la marca i model dels turismes a sostraure per a localitzar-los per les urbanitzacions més exclusives del país; una vegada localitzats, col·locaven un dispositiu GPS per a conéixer la rutina del propietari i controlar el vehicle en tot moment.

Una vegada que coneixien els moviments, aprofitaven el moment idoni per a sostraure'l i actuaven proveïts de multitud de dispositius electrònics i mecànics com a inhibidors de freqüència i sistemes d'obertura que inutilitzaven els sistemes d'alarma.

Sostret el vehicle, aquest era estacionat durant diversos dies i en diferents zones per a així controlar que no tinguera cap sistema de localització, i passat el període de “refredament” es depositava en un garatge segur.

Posteriorment, el vehicle era emmascarat per a la seua venda en el mercat il·lícit internacional. Per a això, l'organització instal·lava plaques de matrícula “doblades”, preparaven documentació falsa associada a aquestes plaques i programaven claus d'obertura amb l'anagrama de la marca del vehicle, no oficials, per a facilitar la seua venda.

Durant l'operació s'han dut a terme tres registres domiciliaris en les localitats de Bellreguard, Daimús i Gandia, on s'ha intervingut documentació falsa de vehicles, plaques de matrícules “doblades”, telèfons mòbils, dispositius de geolocalització, detectors de dispositius de geolocalització, consoles de programació, connectors OBD, inhibidors de freqüència, targetes SIM amb identitats fictícies, cocaïna i 13.000 euros en efectiu, entre altres efectes.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents de l'Equip de Policia Judicial de Gandia de la Guàrdia Civil i les diligències han sigut entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Dénia (Marina Alta), que ha decretat l'ingrés a la presó dels quatre detinguts.

També et pot interessar

stats