Detenen dos restauradors d'Elda per explotació laboral de 3 migrants

Les víctimes no disfrutaven de cap dret laboral només tenien la promesa d'aconseguir el permís de residència.

Un dels agents al local on treballaven els migrants
Un dels agents al local on treballaven els migrants / Policia Nacional (Europa Press)

La Policia Nacional ha detingut a Elda (Vinalopó Mitjà) dos restauradors, de 43 i 52 anys, que regentaven un kebab per tindre, suposadament, tres empleats treballant els set dies de la setmana, sense contracte, pagant-los un salari de 100 a 150 euros mensuals i no respectar cap dret laboral.

Als dos responsables de l'establiment se'ls imputa un delicte contra els drets dels treballadors. El jutjat d'Elda ja s'ha fet càrrec del cas.

A les condicions precàries en què suposadament estaven els tres treballadors d'origen pakistanès, cal afegir que feia tres mesos que no cobraven, malgrat que treballaven de sol a sol. Ni estaven donats d'alta en la Seguretat Social i residien de manera irregular a Espanya.

Residien 6 persones en una habitació

A canvi de la faena, als tres treballadors suposadament explotats se'ls permetia residir amb tres persones més en l'habitació d'una casa dels propietaris del negoci.

Els empleats van començar a treballar, suposadament, amb la promesa dels propietaris de rebre un precontracte de treball que els poguera ajudar a aconseguir la residència, encara que la promesa no es va materialitzar mai.

Els agents de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la comissaria de Policia Nacional d'Elda van iniciar una investigació després de rebre informació de la possible situació laboral de les víctimes.

També et pot interessar

stats