Detenen el productor José Luis Moreno per estafa i blanqueig de capitals

 L'operació policial, amb escorcolls a València i Alacant, ha detingut 53 persones a acusades d'haver estafat més de 50 milions d'euros a través de la creació d'un entramat

empresarial que comptava amb més de 700 mercantils.

Imatge d'arxiu de José Luis Moreno
Imatge d'arxiu de José Luis Moreno / EFE
29 de juny 2021 - 10:07

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut 53 persones acusades d'haver estafat més de 50 milions d'euros a través de la creació d'un entramat empresarial que comptava amb més de 700 mercantils. Als membres d'aquesta organització se'ls imputen els delictes d'estafa continuada, falsedat documental, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Entre els detinguts es troba el productor José Luis Moreno.  Els escorcolls i detencions s'han dut a terme a Madrid, Barcelona, Alacant i València.

La Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Prefectura Superior de la Policia de Madrid, en col·laboració amb la Guàrdia Civil de Barcelona, ha detingut el conegut productor televisiu per estafa i blanqueig de capitals, segons han confirmat a Europa Press fonts policials. El jutjat número 2 de l’Audiència Nacional coordina aquesta operació, que s’ha desenvolupat després de dos anys de seguiments i d'intervencions telefòniques.

Suposadament, l’empresari televisiu i els seus còmplices, després d’aconseguir els diners dels préstecs, desviaven fons a companyies instrumentals perquè no els pogueren reclamar els prestamistes. Hi podria haver vora cinquanta persones implicades en aquesta trama. La policia ha informat que l'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Segons explica El Confidencial, amb aquest modus operandi, les mercantils que havien rebut el finançament es descapitalitzaven i els deutes que havien assumit no els podien satisfer. Posteriorment, la trama oferia els diners, en concepte de crèdits, a tercers. Aquests crèdits tenien un interés molt alt i els permetia blanquejar fons procedents del narcotràfic. 

També et pot interessar

stats