Detenen el Petit Nicolás de Crevillent per un delicte d'odi a la Guàrdia Civil

L'home, que ha entrat en presó per a complir una altra condemna per estafa, va publicar missatges contra el cos armat a través de 4.300 perfils en les xarxes

Moment en què la Guàrdia Civil va arrestar el Petit Nicolás de Crevillent
Moment en què la Guàrdia Civil va arrestar el Petit Nicolás de Crevillent / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Elx un home de 45 anys, conegut com el Petit Nicolás de Crevillent, acusat d'un delicte d'odi per, presumptament, difondre a través d'una xarxa social comentaris contra aquest institut armat. L'individu, sobre el qual hi ha diversos antecendents policials, va ser arrestat el passat 13 d'octubre pels delictes d'odi i té cinc requisitòries judicials contra ell, una d'elles d'ingrés a la presó, segons han informat aquest dilluns fonts del cos. 

Els agents, després d'analitzar el contingut dels missatges que havia publicat l'home, constataren que estava utilitzant la xarxa social com una ferramenta per a traslladar un discurs d'odi i rebuig cap a la Benemèrita. Es van detectar més de tres desenes de publicacions en les quals feia comentaris com: "La Guàrdia Civil roba i assassina ciutadans per a quedar-se amb el seu menjar", o "La Guàrdia Civil, els encarregats de fer complir la Llei, han rebut diners a canvi de no fer la seua feina". Els missatges es difongueren des de 4.300 perfils d'usuari diferents. A més, els publicava suposadament amb informació falsa sobre la seua identitat i el seu parador.

Una vegada que les forces de l'orde van descobrir la filiació real del detingut i en localitzaren la residència actual a Crevillent (Baix Vinalopó), esbrinaren també que vivia ocult perquè sabia que el reclamava la justícia. Després que el capturaren i el posaren a disposició judicial, s'ha decretat l'ingrés immediat a la presó per al compliment d'una condemna de nou mesos i el pagament de multa de més de 55.000 euros per un delicte d'estafa comés el 2010, en virtut d'una sentència que va dictar la secció setena de l'Audiència d'Alacant. Però sobre ell pesen, a més, altres quatre reclamacions, encara en vigor, dictades per jutjats de les províncies de Madrid, Barcelona, Mallorca i Alacant.

A aquesta persona ja l'havia arrestat el 2016 la mateixa Guàrdia Civil per tindre dènou ordrs de cerca, detenció i posada a disposició judicial i dues per a conéixer-ne de domicili i parador, emeses per diferents jutjats del país, segons l'institut armat. Va ser aleshores quan se li va posar el sobrenom del Petit Nicolás de Crevillent.

També et pot interessar

stats