Detenen a la Marina Alta un exdiputat rus buscat per malversació

La Costa Blanca continua sent una de les destinacions favorites de les organitzacions criminals, segons la Guàrdia Civil.

Imatges de la detenció de l'exdiputat rus per part de la Guàrdia Civil
Imatges de la detenció de l'exdiputat rus per part de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en un poble de la Marina Alta que no s'ha donat a conéixer un exdiputat de la Duma russa (cambra baixa del Parlament) sobre el qual pesava una orde internacional de detenció de la Interpol. L'acusen d'un delicte de malversació de fons públics destinats a un projecte que mai va arribar a fer-se. La investigació ha durat tres mesos i s’ha desenvolupat en el marc d'una operació batejada com a Comparsa.

Crim organitzat a la Costa Blanca

Segons la Guàrdia Civil, la zona del Mediterrani és una de les destinacions favorites per a organitzacions criminals amb alt poder adquisitiu i també per a individus amb causes pendents en els seus respectius països d'origen.

El clima i la qualitat de vida són un atractiu que pocs països poden oferir, juntament amb les característiques que proporcionen determinades zones geogràfiques aïllades, d'alt estànding i amb un percentatge elevat d'estrangers, suposen l'escenari ideal per a continuar les seues vides mantenint un perfil baix i evitant ser detectats.

En aquest cas, el detingut havia seleccionat un xicotet i discret municipi de la costa alacantina on tractava de passar desapercebut disfrutant d'un nivell de vida elevat, realitzant inversions immobiliàries.

També et pot interessar

stats