Detenen l’home que presumptament va agredir amb àcid dues dones a Màlaga, una d’elles la seua parella

El presumpte agressor té 26 anys i un llarg historial delictiu. Les dues dones agredides continuen en estat greu.

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Mijas, a Màlaga, l’home de 26 anys que el 12 de gener passat va atacar dues dones al carrer, una d’elles la seua exnóvia, llançant-los àcid.

La jove, també de 26 anys, es troba en estat molt greu a la unitat de cures intensives de l’Hospital Verge del Rocío de Sevilla, amb cremades profundes al 45% del cos. L’amiga que l’acompanyava també està ingressada en estat greu, amb cremades al 25% del cos.

El presumpte atacant és un jove amb nombrosos antecedents delictius, que en el moment de l'agressió tenia una orde d’allunyament d’una altra dona.

La detenció es va produir passades les 23.30 hores de la nit de divendres, després que el presumpte agressor va ser localitzat mentre circulava en una motocicleta entre les poblacions de Mijas i Coín. Durant més de dues hores, agents de la Policia Nacional, la Policia Local i la Guàrdia Civil, inclòs un helicòpter, van perseguir el jove fins a poder detindre’l.

Era la segona vegada, aquesta setmana, que el jove es donava a la fuga i protagonitzava una persecució. Dimecres la policia ja va anar darrere d’ell al llarg de 50 quilòmetres, mentre conduïa un cotxe a 200 quilòmetres per hora i se saltava un control policial.

El subdelegat del govern a Màlaga, Teófilo Ruiz, ha assegurat que “ara és el moment de la justícia” i que no es pot tolerar més violència masclista.

També et pot interessar