Detenen dos joves a Elda acusats d'agredir una parella per motius ideològics

La plataforma Crida Contra el Racisme responsabilitza de l'atac els membres neonazis d’El Galeón d’Elda.

Detenen dos joves a Elda acusats d\'agredir una parella per motius ideològics
Detenen dos joves a Elda acusats d'agredir una parella per motius ideològics

La Policia Nacional ha detingut a Elda (Vinalopó Mitjà) dos joves que estan acusats d'un delicte d'odi per, suposadament, haver agredit una parella d’ideologia política diferent a la seua. Una de les víctimes va quedar semiinconscient després de l'atac i va haver de ser hospitalitzada.

Els fets van ocórrer el divendes passat quan la parella agredida passejava pels carrers de Petrer, segons ha informat la Policia Nacional. Els arrestats, dos homes de 26 anys, pel que sembla són d'extrema dreta i coneixien les víctimes, ja que tots resideixen a Elda. 

Van seguir la parella durant uns minuts, mentre els insultaven per raons de diferències polítiques. En un primer moment van fugir quan les víctimes van telefonar a la policia, però després tornaren a per ells i agrediren l'home, a qui van colpejar en diferents parts del cos fins a deixar-lo semiinconscient. Fonts sanitàries han confirmat que li donaren l'alta l'endemà de l'agressió.

Els dos detinguts estan acusats d'un delicte de lesions i d'odi. Un d'ells va passar dimarts a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que l'altre ha de comparéixer aquest dimecres davant el jutge.

Des de la plataforma Crida Contra el Racisme responsabilitzen de l'agressió els membres neonazis d’El Galeón, d’Elda, seu del movimient feixista Hogar Social, que va obrir un local en aquest municipi del Vinalopó Mitjà fa huit mesos. L'associació ha demanat que el poble es mobilitze perquè es tanque el local i han convocat per a divendres de vesprada una concentració de protesta en solidaritat amb la parella agredida. 

També et pot interessar

stats