Detenen dos joves per botar foc a una casa en un possible ajust de comptes a la Granja de Rocamora

Les discrepàncies amb del llogater de la vivenda sorgiren quan ell no va retornar als presumptes autors uns diners que li havien lliurat com a fiança per uns mobles llogats 

Així va quedar la vivenda afectada per l'incendi
Estat en què va quedar la vivenda afectada per l'incendi / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dos xics de 27 i 25 anys com a presumptes autors de l'incendi que va devorar un habitatge al municipi de la Granja de Rocamora (Baix Segura) el 9 de setembre passat. Les perquisicions apunten que el foc va ser provocat per un ajust de comptes amb el llogater de la casa. Segons ha informat l'institut armat, en l'anàlisi preliminar de l'equip d'investigació d'incendis es localitzaren dos focus del foc en el saló, ambdós intencionats. La vivenda, un espai unifamiliar de dues plantes, va quedar totalment cremada. 

Les desavinences entre els detinguts haurien començat quan aquests van subscriure un contracte d'arrendament de determinats immobles amb la víctima, i aquesta persona va rebre una quantitat econòmica com a senyal. Una suma que no va retornar posteriorment als arrestats quan es va anul·lar el contracte, segons expliquen fonts de la Guàrdia Civil de Callosa d'en Segura. 

Després d'identificar i localitzar els dos presumptes autors de l'incendi, un dels quals és familiar directe del perjudicat, el jutjat d'instrucció d'Oriola va ordenar l'ingrés a la presó dels dos sospitosos, que a més tenien antecedents per diversos delictes.

L'actual Codi Penal estableix una pena de presó d'un a tres anys per als delictes de danys per incendi a qui cause perjudicis en la propietat aliena mitjançant un incendi o provocant explosions.

També et pot interessar

stats