Detenen dos integrants d'una xarxa que venia entrades fraudulentes per a concerts i festivals

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que operava a Espanya almenys des de l'any 2021

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional de Benidorm
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional de Benidorm / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal que operava a Espanya almenys des de l'any 2021 dedicat a la venda fraudulenta d'entrades per a concerts o festivals a través d'una coneguda xarxa social.

Rebien els pagaments a través d’aplicacions de pagament instantani en comptes bancaris al seu nom i utilitzaven, en determinats casos per a identificar-se, els documents d'identitat d'alguna de les víctimes a les quals li l'havien sol·licitat per a formalitzar la venda.

Es calcula que mitjançant aquestes pràctiques, la xarxa ha obtingut un benefici aproximat de 28.265 euros i s'ha localitzat prop de mig centenar d'afectats.

Els presumptes autors tenien establit un entramat perfecte en què, a través de la xarxa social, posaven a la venda entrades per a concerts o festivals amb les entrades ja esgotades. Juntament amb un preu de venda atractiu, generava un gran interés per a aquelles persones que no havien pogut aconseguir entrada. Contactaven amb ells a través dels perfils oficials d'artistes o esdeveniments i, posteriorment, obrien un xat privat en la xarxa social, on els sol·licitaven el pagament.

Fins i tot, en algunes ocasions, pel fet que algunes entrades eren nominals, sol·licitaven que els enviaren una fotocòpia del seu document d'identitat el qual, posteriorment, utilitzaven per a identificar-se ells mateixos quan els era sol·licitada una fiabilitat o, fins i tot per a obrir línies de telèfon o comptes bancaris per a rebre les transferències de les víctimes, usurpant així presumptament les seues identitats.

Els dos detinguts, de 21 i 23 anys respectivament, un d'ells amb antecedents previs, han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Benidorm. Continuen les gestions de localització i detenció del tercer dels implicats, de 23 anys.

També et pot interessar