Detenen ‘in fraganti’ dues persones robant plaques solars d'una nau industrial de Saix

El total del valor dels panells fotovoltaics i el coure ascendeix a més de 50.000 euros

Detenen ‘in fraganti’ dos persones robant plaques solars d'una nau industrial de Saix
Detenen ‘in fraganti’ dues persones robant plaques solars d'una nau industrial de Saix / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut in fraganti dues persones de Saix (Alt Vinalopó) per a presumptament estar robant les plaques solars de la teulada d’una nau industrial. El total del valor dels panells fotovoltaics i coure que havien furtat ascendeix a més de 50.000 euros.

L'operació, denominada Placax, es va iniciar després de la denúncia presentada el passat 1 de juny per part d'un gerent d'una empresa dedicada a l'obtenció, transformació i posterior comercialització d'energies renovables, que informava que els havien robat al voltant de 400 metres de coure i diversos panells fotovoltaics en la nau valorats en uns 50.000 euros.

L'Equip Roca de la Guàrdia Civil d'Ibi s’ha encarregat de la investigació i, després de fer la inspecció ocular de la nau, van arribar a la conclusió que els delinqüents tornarien al cap de poc temps per a sostraure la resta de plaques solars i coure que encara quedava.

Els investigadors, juntament amb els seus companys de Saix, van iniciar un operatiu de vigilància a la zona on se situava la nau, que va permetre l'endemà localitzar in fraganti dos homes enfilats al sostre, sense cap mena de subjecció i a més de huit metres d'altura. En el sòl, ja havien amuntonat diversos panells fotovoltaics que havien llançat des d'on es trobaven desmuntant-los. A més, els individus tenien preparat un camió de xicotetes dimensions per a utilitzar-lo com a mitjà de transport.

Una vegada identificats, es va procedir in situ a detindre'ls. Es tracta de dos joves de 28 i 33 anys, veïns d'Alacant, i amb multitud d'antecedents per fets similars. Els detinguts han sigut entregats al jutjat de guàrdia i instrucció de Villena, que ha decretat la llibertat dels dos amb mesures cautelars.

També et pot interessar

stats