Detenen huit dones per robar llibretes bancàries a València

Les arrestades haurien sostret, presumptament, més de 6.000 euros.

Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'agents de la Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut huit dones a la ciutat de València com a presumptes autores de delictes de furt i estafa després de sostraure diners i la llibreta o targeta bancària de diverses persones majors i posteriorment haver realitzat reintegraments en caixers.

El cos policial relaciona les arrestades amb diferents successos en els quals es van sostraure suposadament un total de 6.220 euros. Del total, 3.350 euros corresponen a la quantitat furtada a persones que acabaven de traure els diners del banc i 2.870 euros obtinguts de reintegraments en caixers després de furtar llibretes o targetes bancàries.

Les víctimes, persones d'edat avançada, acudien a les entitats bancàries a cobrar la pensió, generalment a final de mes, quan les presumptes autores els sostreien les carteres, llibretes i targetes. Els fets van ocórrer entre els mesos de novembre i desembre de l'any passat.

La Policia Nacional aconsella prendre determinades mesures de seguretat per a evitar ser víctimes d'aquest tipus de delictes, com ara mantindre una actitud vigilant, comprovar que ningú observa els moviments, desconfiar de l'ajuda de desconeguts en el moment en què es facen operacions bancàries, evitar rutines o anar-hi acompanyats.

Els agents destaquen que davant de qualsevol sospita, no és recomanable fer cap operació i s'ha avisar al 091. En cas de ser víctima de furt o estafa, cal denunciar aquest fet a la Policia Nacional.

També et pot interessar

stats