Detenen dos homes que robaven a viatgers en àrees de servei

Els imputen 32 delictes en diferents autovies, autopistes i àrees de servei de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya.

Detenen dos homes que robaven a viatgers en àrees de servei
Detenen dos homes que robaven a viatgers en àrees de servei

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes de 31 i 46 anys a Tavernes de la Valldigna per cometre robatoris a viatgers en trànsit en diverses autovies, autopistes i àrees de servei de la Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya.

Els imputen un total de 32 delictes (huit delictes de robatori amb violència i intimidació, sis de robatori amb força en les coses, setze de furt, un altre de pertinença a grup criminal i un altre d’apropiació indeguda). Els detinguts han passat a disposició judicial, i han quedat en llibertat provisional amb càrrecs, en espera de juí.

El modus operandi emprat en tots els robatoris era sempre similar. Els integrants de la banda buscaven possibles víctimes per les àrees de servei i descans, autopistes, autovies i carreteres en general. Per a fer-ho, es desplaçaven en vehicles que llogaven amb documentació falsa. D’aquesta manera, canviaven “constantment de cotxes”, per a dificultar les investigacions policials.

Una vegada triaven la víctima, usaven diversos mètodes i distraccions per a accedir a les seues pertinences i objectes de valor; a vegades, aprofitaven que els viatgers dormien a l’interior dels vehicles, estacionats en àrees de serveis, per a obrir les portes dels cotxes o trencar els vidres i sostraure’ls les bosses.

En cas que el cotxe anara en marxa els feien detindre’s dient als ocupants, mitjançant senyals, que tenien una roda punxada o un altre tipus d’avaria. En cas que la víctima s’adonara que era un engany i es resistia al robatori, “no dubtaven a emprar la violència i la intimidació, i l’agredien físicament i l’amenaçaven”, ha explicat la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats