Detenen a Gandia un pare per deixar les seues bessones de dos anys durant nou hores

La Generalitat ha assumit la tutela de les menudes i del germà, de nou anys, que era qui s'encarregava d'alimentar-les davant la desatenció del progenitor

Vehicles de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu
Vehicles de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia un home que presumptament va deixar tancades en el seu domicili les filles de dos anys, bessones, durant hores al llarg de diversos dies. Segons han confirmat a Europa Press fonts policials, l'arrest va tindre lloc dimarts, quan les autoritats van rebre una telefonada per a personar-se en l'habitatge on es trobaven soles les menudes i el germà de nou anys.

Aquell dia, una treballadora de serveis socials s'havia traslladat fins a la casa per a comprovar com es trobaven els menors, ja que la família tenia l'ajuda d'aquest servei públic municipal. Una vegada allí, l'empleada es va adonar que s'estaven sols a la casa i en situació de desemparament. Les bessones estaven tancades en una habitació amb un pestell exterior per a evitar que isqueren i s'escaparen, segons va comentar el xiquet de nou anys a la treballadora.

Els agents van accedir a l'habitatge i comprovaren que no hi havia cap adult a l'interior. Després de diverses indagacions, esbrinaren que la mare dels menors es trobava en parador desconegut i que el pare els deixava a soles habitualment. A vegades, des de les huit del matí fins a les cinc de la vesprada. D'aquesta manera, el germà major era el que s'encarregava de preparar menjar a les bessones, donar-los el menjar i cuidar-les.

L'habitatge era insalubre, fins i tot amb femta sobre els llits de les bessones i botelles de lleixiu obertes a l'abast dels menors. Els agents, després de nombrosos intents, van aconseguir contactar amb el progenitor que, després d'acudir al domicili, va ser detingut com a autor d'un delicte d'abandó de menors. L'home va ser posat a disposició judicial i, tal com ha avançat Levante-EMV, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Davant la desatenció del pare, la Generalitat ha assumit la tutela dels tres menors en considerar que estaven en situació de desemparament, segons han informat fonts de la Conselleria d'Igualtat.

També et pot interessar

stats