Detenen dues persones relacionades amb el supremacisme blanc i el tràfic de drogues

El passat mes de setembre, en el marc de la mateixa investigació, la Guàrdia Civil va detindre un home al Campello.

Banderes amb simbologia feixista propietat d'un dels detinguts
Banderes amb simbologia feixista propietat d'un dels detinguts / Guàrdia Civil

Una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra ha aconseguit identificar i detindre dos homes relacionats amb el supremacisme blanc. Se'ls acusa d'incitació a l'odi contra els estrangers, tinença il·lícita d'armes i explosius i enaltiment del terrorisme, a més de tràfic de drogues.

Els investigadors han comprovat que aquests detinguts fonamenten el seu ideari en un marcat supremacisme blanc i antisemitisme que assegura que els governs afavoreixen la migració clandestina del nord d'Àfrica cap a Europa i d'aquesta manera aquests justifiquen l'ús de la violència cap les persones migrades.

La investigació va començar fa un any i el passat setembre ja es va aconseguir detindre dos homes, un al Campello i l'altre a la Pobla de Cérvoles, Lleida. Durant les investigacions s'ha trobat en internet un document en què es defenia l'ideari supremacista i una guia programàtica en què s'incitava a cometre atacs contra persones d'altres ètnies.

En l'escorcoll de les vivendes es va localitzar també simbologia nacionalsocialista, material informàtic, armes blanques i estupefaents.

La Guàrdia Civil ha constatat que a través del cultiu de les substàncies psicotròpiques aconseguien finançament per a crear "comunitats blanques" aïllades i autosuficients en entorns rurals. A més, un dels detinguts pretenia subministrar substàncies químiques per a inhibir la voluntat d'una dona amb l'objectiu d'abusar d'ella.

Segons el jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida, que porta la investigació, aquesta operació està considerada d'especial rellevància tenint en compte "el creixent extremisme del nacionalisme blanc d'ultradreta, que suposa una clara amenaça per a la seguretat a curt i llarg termini".

També et pot interessar

stats